Nogomet

Vučević: "Fizički smo pali u nastavku"

S Poljuda:Vedran Babić • srijeda, 01.12.2010.
Vučević: "Fizički smo pali u nastavku"
Foto: Duje Bonačić

Tugu i razočaranje poslije još jednog europskog poraza Hajduka ništa nije moglo isprati. Trener Goran Vučević pohvalio je svoje igrače za prvi dio utakmice, ali razočaran je fizičkim padom u nastavku.

Gostujući trener Manuel Jimenez prvi je izašao pred hrvatske i grčke novinare. Jimenez je istaknuo kako je ovo za njegovu momčad važna pobjeda. "Hajduk je dominirao u startu. Istrčao je na teren pun entuzijazma i iznenadio nas je postavivši dva igrača na lijevu stranu."

"Bilo nam je teško u prvom poluvremenu", otkrio je Jimenez. "Ali u svlačionici smo se dogovorili, zatvorili desnu stranu i zaigrali bolje u nastavku. Zadnjih pola sata nismo bili ranjivi, dapače. Bili smo još jači nego što sam mislio. Uvjeti na travnjaku su bili teški i čestitam svojim igračima koji su pokušali dati najbolje od sebe."

Vezane vijesti

Ipak, za prolaz u drugi krug AEK-u nedostaje još jedan bod i to u Ateni protiv Zenita. "Nadam se da će Olimpijski stadion u Ateni biti pun i da ćemo ostvariti svoj cilj."

Jimenez: "Bilo je lijepo vidjeti kako navijači podupiru Hajduk čak i u trenucima kada je gubio 3:0."

Na pitanje naših novinara je li očekivao Hajdukov fizički pad u nastavku, Jimenez je dao zanimljiv odgovor. "Igrači od 22 do 28 godina mogu trčati tri dana non-stop. Ne mislim da je Hajduk fizički pao već da smo se mi bolje organizirali. Jedini Hajdukov problem u nastavku bila je naša bolja igra."

Ubrzo se u kino dvorani Hajduka pojavio i Hajdukov trener Goran Vučević, koji je svoje dojmove započeo izjavom da prvo mora dobro pogledati utakmicu na televiziji kako bi mogao shvatiti razloge pada u drugom poluvremenu.

"Neshvatljivo je da pored odlične igre u prvom dijelu nismo zabili gol. U najavi sam rekao da se ne igra 45 nego 90 minuta. Mlada smo momčad i naše neiskustvo je isplivalo na površinu. Najstariji igrač u prvom sastavu imao je 25 godina. U nekim fazama igre smo bili dobri, ali to nije bilo dovoljno. Ništa nismo promijenili u nastavku, ali smo pali fizički, a uz to je i Tomasov morao iz igre zbog ozljede poslije onog sudara s vratnicom u prvom dijelu."

Iako je igra u prvih 45 minuta bila odlična, Vučević nije bio u potpunosti zadovoljan. "Previše smo se trošili u nepotrebnoj trci. Tražio sam brzo vraćanje u obranu na svoje pozicije poslije napadačkih akcija, ali očito su one povukle moje igrače. Anas je bio naš najbolji pojedinac, sve je štimalo. Nedostajali su samo golovi i onda bi utakmica otišla u našem smjeru."

Vremena za plakanje nad prolivenim mlijekom nema. Već ovog vikenda Hajduk gostuje na Šubićevcu. "Među igračima stanje nije dobro, ali na meni i mojim suradnicima je da ih što bolje pripremimo za tu utakmicu i da se pomirimo s ovim. Ovo je realnost. Ne smijemo se predavati, dok god imamo šansu, borit ćemo se", poručio je Vučević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 16:36
    o ovoj momcadi Hajduka uopce netriba trosit rici. Decki nisu nogometasi. Taj Tomasov je zalost od igraca. Reka san prije, nema zestine i srcanosti. Hajdukova igra je od uvik bila napadacka i borbena. TRADICIJA! Danas je nesto sasvin drugo. Molim da se Vucevica ne komentira je on za mene nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Vjeran02.12.2010. u 12:39
    Kaže Babić da kaže Jimenez: "Hajduk je dominirao u startu. Istrčao je na teren pun entuzijazma i iznenadio nas je postavivši dva igrača na lijevu stranu." "Bilo nam je teško u prvom poluvremenu", otkrio je Jimenez. "Ali u svlačionici smo se dogovorili, zatvorili desnu stranu i zaigrali bolje u... [više na forumu]
    Vjeran
  • Bogomdani02.12.2010. u 11:59
    Jeli odgovor možda Anas i Ahmad Sharbini? 7 milijuna.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 10:52
    Blago tebi, ispunila ti se zelja.
    Obrisan korisnik
  • snoopy02.12.2010. u 10:18
    problem je u selekciji igrača, samo zato što mogu igrati podobni, tj tatine maze...... mali Jonjić odigra na posudbi u zadru odlično i kad je se vratio u hajduk odigrao 10 minuta, a bolji je od ovih stopera..... Krešo Ljubičić sjedi na klupi samo zato što je došao iz njemački i nije sin lokalnog... [više na forumu]
    snoopy