Europska liga, skupina G, 5. kolo, 01.12.2010, 19:00 h
Zenit
Zenit 3:1 Anderlecht
Anderlecht

Zenit i dalje stopostotan

Lovro Štrbinić • srijeda, 01.12.2010.
Zenit i dalje stopostotan
Foto: EPA

Dok je Hajduk na Poljudu igrao vrlo važnu utakmicu s AEK-om u dalekoj Rusiji se igrao dvoboj koji je također bio vrlo bitan Splićanima i Grcima. Zenit je ugostio Anderlecht i unatoč tome što je već bio siguran u prolazak, pružio je dobru igru i zasluženo slavio.

U prva četiri kola momčad Zenita je upisala isto toliko pobjeda, te s maksimalnim učinkom mogla mirno odraditi posljednje dvije utakmice u skupini. I s takvim pristupom došli su do pobjede protiv neuvjerljivog Anderlechta kojem sada ostaje zadnja utakmica i ispit sa Splićanima u kojem će tražiti pozitivan rezultat.

Od samog početka dvoboja koji se igrao na zaleđenom travnjaku i pri na temperaturi od -18 stupnjeva Zenit je bio konkretnija i poduzetnija momčad. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja prema naprijed domaćini su do prednosti došli u 12. minuti. Danny je pronašao Ionova, a ovaj je pogodio za 1:0.

Vezane vijesti

Nakon toga ohrabrili su se i gosti i u nekoliko navrata pokušali ugroziti vrata Malafejeva. U tome nisu bili precizni, a mnogo precizniji je na drugoj strani bio Zirjanov. Ipak, i njemu je nedostajalo nekoliko centimetara jer je njegov pokušaj nakon lijepe akcije Zenita završio pogađanjem okvira gola. Nakon toga bilo je još nekoliko prijetnji na obje strane, ali na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćina.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak dominacije domaćina, a kao rezultat toga u 65. minuti je došlo do povećanja vodstva. Opet je asistent bio Danny, a realizaciju ovaj put potpisuje napadač Bukharov. U sljedećem periodu utakmice rezultatska prednost Rusa je mogla biti i povećana, ali zahvaljujući obranama Prota i promašajima domaćina na semaforu je ostalo 2:0.

Preciznije, taj rezultat stajao je na semaforu do 87. minute. Tada Kanu glavom pogađa mrežu domaćina nakon asistencije Lecjaksa. No, kako ne Zenit ne bi neizvjesno živio u posljednjim trenucima dvoboja pobrinuo se Huzsti koji samo minutu nakon smanjenja vodstva pogađa za 3:1. Za taj pogodak loptu mu je dodao Fernando Meira. Do kraja se rezultat nije mijenjao i utakmica je završena rezultatom 3:1. Dodajmo da je Ivica Križanac odigrao svih 90 minuta za domaću momčad.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit3:1Anderlecht
Hajduk1:3AEK Atena
1Zenit 618:6+1218
2Anderlecht 68:807
3AEK Atena 69:13-47
4Hajduk 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!