Nogomet

Splićani naivno izgubili

Mario Plavčić • srijeda, 01.12.2010.
Splićani naivno izgubili
Foto: FaH

Iako su Splićani u prvih 45 minuta bili potpuno dominantni u odnosu na grčku momčad, u nastavku su ponovili iste pogreške ih prijašnjih susreta što su nogometaši AEK-a znali kazniti s tri postignuta pogotka. Hajduk se ovim porazom oprostio od prolaska u iduću rundu Europske lige.

Božidar Radošević: Siguran veći dio susreta, preciznije, do 84. minute kada je zaspao na golu kod trećeg pogotka Grka. Kod jedanaesterca je pogodio stranu, ali Scoccov udarac bio je vrlo precizan.

Mario Maloča: Tragičar susreta. Već u ranoj fazi zaradio je žuti karton, a još nekoliko puta opasno visio i za drugi. Početkom nastavka napravio pogrešku utakmice skrivivši jedanaesterac koji je u nastavku prelomio susret.

Jurica Buljat: Utakmicu je otvorio poprilično nesigurno što donekle može opravdati izuzetno težak teren. I Jurica je poput Maloče u ranoj fazi zaradio žuti karton što je dodatno opteretilo zadnju liniju Splićana. U konačnici postigao počasni pogodak što mu garantira pozitivnu ocjenu.

Mirko Oremuš: U prvom dijelu solidan, ali u drugom potpuno neprimjetan. U nekoliko navrata opasno ispao na centru što je gostima otvorilo mogućnost za kontranapad. Tek u posljednjim trenucima susreta bio nešto konkretniji.

Goran Jozinović: Jedan od ponajboljih na terenu, vrlo aktivan, rastrčan, bilo ga je i naprijed i nazad. Slab rezultat u konačnici prikrio je mnoge pozitivne stvari u njegovoj igri.

Ivan Strinić: Imao je zadatak biti bliže golu, no djelovao je izgubljeno. Još jednom je potvrdio da nije u formi s početka sezone.

Marin Ljubičić (do 53. minute): Bio je vrlo dobar u prvom, Hajdukovom poluvremenu. U samoj završnici prvoga dijela propustio realizirati vrlo izglednu šansu s desetak metara.

Marin Tomasov (do 53. minute): Propisno se ispromašivao u prvom dijelu. Iako se vrlo trudio i često nalazio u prigodama, no kao i Maloča spada u skupinu tragičara.

Senijad Ibričić: Kapetan Splićana nije odigrao utakmicu za pamćenje. U prvom dijelu podredio se posebnoj ulozi da iz središnjeg kruga šalje loptu na bok ka Anasu što je dobro funkcioniralo, no u nastavku je potpuno nestao.

Anas Sharbini:Najopasniji i najraspoloženiji Hajdukovac - u prvom dijelu bio je izvrstan. Najbolje se snalazio na blatnjavom terenu, pogodio vratnicu i nekoliko puta izvrsno uposlio suigrače. U nastavku slabiji, poput cijele momčadi.

Ante Vukušić: Iako se trudio, grčki stoperi ostavili su ga bez konkretnog učinka. Propustio jednu izglednu prigodu i to je bilo sve od "dijamanta".

Srđan Andrić (od 53. minute): Vidjelo se da je dugo izbivao sa terena. Previše krivo predanih lopti što mu inače nije karakteristično.

Duje Čop (od 53. minute): Ušao u nastavku i uklopio se u sivilo momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • snoopy02.12.2010. u 10:15
    problem je u selekciji igrača, samo zato što mogu igrati podobni, tj tatine maze...... mali Jonjić odigra na posudbi u zadru odlično i kad je se vratio u hajduk odigrao 10 minuta, a bolji je od ovih stopera..... Krešo Ljubičić sjedi na klupi samo zato što je došao iz njemački i nije sin lokalnog... [više na forumu]
    snoopy
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 08:25
    Jurica Buljat - taj meni ne bi igrao ni u 5ligaškom klubu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 03:19
    obrisali mi komentar, a nije bio uvreda. za ono kako igra to je buljatu bio komentar. nije u redu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 00:49
    očito je da ibričić carini loptu, da nezna igrat iz prve, da je pao u formi ALI nije on kriv ljudi za poraze. pa hajduk ima nagori stoperski par viđen u europi i prvoj hnl unatrag nekoliko godina. gorih igrača u obrani nije bilo od carlosa i čalea. kakvi su to strartovi????dva kvalitetna stopera i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Krunchie701.12.2010. u 23:47
    slažem se s Himbom, već sam to govorio od 1. kola da nam Ibro zaustavlja kakvu-takvu igru, al je on po Spornetu svaki put do sad (osim protiv Anderlechta) bio hajdukov igrač utakmice i svaki put sam se ulovio za glavu... čak mi je sad čudno što vam i danas nije bio najbolji... a najbolji je danas... [više na forumu]
    Krunchie7