Nogomet

Proljeće Švicarcima i Ukrajincima

Ante Zovko • srijeda, 01.12.2010.
Proljeće Švicarcima i Ukrajincima
Foto: EPA

U skupinama H i I Europske lige peto kolo donijelo je rasplet što se tiče putnika u drugi krug. Stuttgart je od ranije bio siguran, PSV je to od večeras, a iza njih je bilo jako zanimljivo...

Skupina H

Stuttgart je mirno ušao u pretposljednje kolo jer su oni bili sigurni za prolaz već nakon četvrtog kola. Kao takvi otišli su u snijegom zameteni Bern gdje je utakmica protiv domaćih Young Boysa kasnila dvadesetak minuta.

Švicarci su iskoristili međusobni remi Getafea i Odensea i preokretom se plasirali u europsko proljeće. Poveli su golom Degena u 35. minuti, a Nijemci su okrenuli u nastavku. Prvo je u 48. zabio Pogrebnjak, a u 68. Schipplock na dodavanje Camoranesija.

A onda Young Boys sve preokreće u četiri minute. U 78. zabija Sutter, a u 81. i 82. minuti Mayuka se prometnuo u švicarskog junaka s dva pogotka koja su osigurala nastavak europskih radosti.

Španjolski Getafe imao je sve u svojim rukama. U Odenseu je poveo golom Riosa u 17. minuti i bio na najboljem putu da osigura zadnje kolo u kojem bi sami odlučivali o svojoj sudbini protiv Young Boysa.

No, sve su prosuli u zadnjoj minuti. Zabio im je Andreasen na dodavanje Utake pa su ostali na samo četiri boda s kojima će zadnje kolo igrati za prestiž, kao i Danci.

Skupina I

U Genoi je viđena prava mala drama, barem što se tiče domaćina. Dugo im je odgovarao i rezultat iz Ukrajine, ali pobijedili su praktički sami sebe ne uspijevši oteti PSV-u ni boda i ostavši bez šansi za drugi krug.

Počelo je odlično za Talijane kojima su bodovi bili nužni. U osmoj minuti Marilungo je pogodio bližu stativu, ali je to bio uvod u prilično nezanimljivo poluvrijeme. Ipak, u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Sampdoria je povela. Ziegler je ubacio s lijeve strane, a Pazzini je doveo svoje u vodstvo akrobatskim udarcem glavom.

Nizozemcima nije trebalo puno da poravnaju. Šest minuta nakon početka nastavka Affelay je probio lijevu stranu, a Toivonen je isto tako glavom zabio za 1:1. Marilungo je ostavio svoje na cjedilu u 88. minuti dobivši zbog prigovora drugi žuti karton. PSV je uzeo ponuđeno i u 90. Toivonen u mrežu šalje loptu koja se odbila od vratara Berga nakon akcije i udarca Hutchinsona.

Metalist je iskoristio posrtanje favorizirane Sampdorije i s deset bodova osigurao nastavak natjecanja. Ukrajince je u 48. minuti prvo malo potresao pogodak Cvitkovicsa.

Ali mađarsko veselje potrajalo je samo četiri minute i autogola Bodija. Pogodak vrijedan desetog boda i europskog proljeća zabio je Oleynyk u 88. minuti

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Young Boys4:2Stuttgart
Odense BK1:1Getafe
1Stuttgart 616:6+1015
2Young Boys 610:1009
3Getafe 64:8-47
4Odense BK 68:14-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!