Rukomet

Kljaić: "Vratiti dug iz prve utakmice"

Damir Žbulj • četvrtak, 02.12.2010.
Kljaić: "Vratiti dug iz prve utakmice"
Foto: Davor Sajko

U subotu u zagrebačku Arenu u sklopu rukometne Lige prvaka dolazi sarajevska Bosna. Protiv Flensburga Zagrebaši su odigrali odličnu utakmicu te bi pobjedom protiv Bosne potvrdili svoju poziciju na ljestvici. Ekipa Irfana Smajlagića u prvom susretu otkinula je bod prvaku Hrvatske, no stiglo je vrijeme za revanš...

Izvrsnom predstavom protiv Flensburga te pobjedom s željenom razlikom ostvaren je cilj CO Zagreba. Na odličnom su putu kako bi osigurali drugo mjesto u skupini te tako izvukli lakšeg protivnika u nastavku natjecanja, ali protiv Bosne ne smije biti opuštanja i pobjeda se nameće kao imperativ i u ovom susretu.

Mađarski reprezentativac Gyula Gal, svojom požrtvovnošću i zalaganjem brzo je pokupio simpatije zagrebačke publike. Očekuje odličnu atmosferu i u susretu protiv Bosne te se na razumljivom hrvatskom jeziku osvrnuo na susret i pozvao navijače da ispune Arenu: "Ne bih se zamarao pričama oko terena vezanim za Bosnu i njihovog trenera. Treba manje pričati i svoje rukometno znanje pokazati u utakmici, a očekujem i veliku podršku naših navijača."

CO Zagreb je kvalitetnija ekipa od Bosne, no to će trebati dokazati na terenu u subotu, a trener Zagrebaša Neno Kljaić svjestan je važnosti nadolazeće utakmice: "Čeka nas utakmica protiv protivnika kojem smo ostali dužni u prvom susretu u Sarajevu. Čitave sezone odigrali smo dva loša poluvremena, prvo protiv Flensburga i prvo protiv Bosne, ali sami smo si krivi za ishod te utakmice. Prokockali smo zicere, promašili penale, a u nastavku te utakmice odigrali smo puno kvalitetnije. Malo su nas i suci zaustavili te je utakmica završila kako je već završila."

"Nećemo podcijeniti protivnika i maksimalno ćemo ući u ovu utakmicu, kao da igramo protiv Ciudad Reala ili Flensburga. Znamo i da oni dolaze motivirani kako bi nas pokušali iznenaditi. Zagreb im je najveći izazov, kao kada biku pokažete crvenu krpu, a bit će i posebno napaljeni jer većini njihovih igrača životni san je zaigrati za Zagreb", dodao je Kljaić.

Posebno su ga razočarali i napisi u medijima nakon te utakmice: "Nakon prvog susreta pisalo se o Bosni tri dana, kako je Smajlagić čudotvorac, dok su nas, nakon boda protiv Ciudada, zaboravili već idući dan."

Niže cijene ulaznica

Uprava kluba odlučila je nagraditi vjernost navijača te je snizila cijene ulaznica za subotnji ogled protiv Bosne. Karte će se moći kupiti po 20 i 30 kuna, a velik broj ulaznica podijeljen je sponzorima kluba, ostalim klubovima te školama rukometa te se i na ovom susretu očekuje preko 10 tisuća gledatelja.

CO Zagreb, u sklopu proslave Dana grada, svoju prvenstvenu utakmicu protiv Međimurja kao domaćin igra u utorak u Krapini te uprava poziva sve ljubitelje rukometa da u što većem broju podrže i tu manifestaciju.

Slovenac David Špiler pokazao se kao pravo pojačanje za CO Zagreb ove sezone u Ligi prvaka, ali on je svjestan kako može pružiti i još puno bolje partije: "Atmosfera je kao i na početku sezone, odlična. Sve je čak i puno bolje od mojih očekivanja. Svjesni smo kakva nas utakmica očekuje, favoriti smo i bodovi moraju ostati u Zagrebu. Vodstvo i struka kluba je zadovoljno mojim predstavama, ali ja znam da mogu bolje, nisam još niti na jednoj utakmici pokazao svoje pravo lice te u budućnosti očekujem da budem pravi."

Sportski direktor Vlado Šola osvrnuo se na zdravstveno stanje igrača pred utakmicu u subotu: "Stanje s Ljubom je svima poznato. Valčić je protiv Flensburga zaradio neugodan udarac u nožni palac. Bio je oslobođen nekoliko treninga, ali za utakmicu u subotu će biti spreman."

Susret sedmog kola skupine D rukometne Lige prvaka na rasporedu je u subotu 4. prosinca u 17.30 sati, u zagrebačkoj Areni.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 20:23
    Nakon pobjede Flensburga i nema drugog do pobjeda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 17:13
    Vidim naslov i pomisllim Bosna šaptom pade :D:D
    Obrisan korisnik