Nogomet

Kelava spriječio veći poraz

Lovro Štrbinić • četvrtak, 02.12.2010.
Kelava spriječio veći poraz
Foto: Sandro Donda

U utakmici u kojoj nije imao previše toga za izgubiti Dinamo je dobro otvorio utakmicu, ali sve poslije toga nije vrijedno spomena. Ipak, tko zna što bi bilo da su iskoristili dobar početak i došli u rezultatsku prednost. Ovako su nakon primljenog pogotka dosta pali u igri i do kraja dvoboja se nisu uspjeli othrvati pritisku domaćina.

Ivan Kelava: Mogli bi reći i da je bio najbolji među Zagrepčanima. Obranio je jedan kazneni udarac, jednog je i sam skrivio u situaciji kada mu se to i ne može baš stavljati na dušu. Ukrotio još niz neugodnih udaraca i uz nekoliko sitnih nesigurnosti pokazao da je i dalje u dobroj formi.

Šime Vrsaljko: Nešto lošija izvedba nego inače od strane ovog mladog Zadranina. Prema naprijed je bio slabo aktivan, a u obrani je imao dosta problema na svojoj strani. U nekoliko navrata ubacivali su mu se iza leđa napadači Villarreala i nije ostavio dojam pretjerane sigurnosti.

Igor Bišćan: Dosta dobru utakmicu odigranu od strane ovog iskusnog braniča potpuno je zasjenio nepotreban potez u posljednjim minutama kada je zaradio izravni crveni karton zbog kojeg će propustiti ključni dvoboj protiv PAOK-a. Do tog trenutka svojom izvedbom zaslužio je prolaznu ocjenu iako je u nekoliko navrata spriječio zaustaviti prodore domaćih napadača.

Tonel: Spašavao što je mogao, uklizavao i blokirao. U prvom dijelu ponajbolji u obrambenom dijelu Dinamove momčadi, dok je u nastavku i on malo pao i igri. Na dušu mu ide i drugi gol domaćina kada je neoprezno dopustio Rubenu da ga pretrči.

Leandro Cufre:Kao i njegov kolega s desnog boka bio je dosta sramežljiv u napadačkom dijelu, ali na to je utjecao i sam rasplet ovog dvoboja. U obrambenom dijelu je bio korektan, borben kao i inače i niti jednom većom greškom nije naštetio svojoj momčadi. Možda se od njega kao iskusnijeg igrača očekivalo da više povuče momčad i pokuša je izvući prema naprijed.

Adrian Calello: Na zadnjem veznom odigrao utakmicu koja neće previše pamtiti. Vrlo često se povlačio i nije na vrijeme uspijevao razoriti protivničke napade, a nije pokazao niti preveliku dozu agresije. Prema naprijed se od njega ništa puno nije ni očekivalo, pa je samim tim izostao njegov veći obrambeni učinak.

Arijan Ademi (do 79. minute): Vrlo borben, rastrčan i u nekoliko navrata dosta agresivan. Čak i kad bi mu pobjegao igrač nije se ustručavao poslužiti se i nekim grubljim metodama da ga zaustavi. Drugim riječima, možda se još nekoliko igrača Dinama moglo danas ugledati na njega. U konstrukciji igre nije pretjerano ni sudjelovao, ali to i nije njegov primarni zadatak.

Milan Badelj: Na trenutke je potvrdio da se diže u formi, a pogotovo će ostati u sjećanju onaj prodor s početka utakmice nakon kojeg je Beqiraj promašio veliku priliku. U još par navrata je imao dobrih ideja i dobrih pokušaja, ali kako je utakmica odmicala tako je i on padao u tempu izvedbe. Šteta što dobar početak utakmice nije okrunio nekim konkretnijim potezom.

Sammir (do 71. minute): Nije to bilo pravo izdanje Brazilca iako je u nekoliko navrata pokušao ugroziti vrata domaćina i podijelio nekoliko kvalitetnih lopti. U pojedinim trenucima izgledalo je kao da mu fali ideje, ali to me je zasigurno pripomogla i činjenica što je vrlo često bio usamljen na gostujućoj polovici.

Luis Ibanez: Postavljanjem omalenog Argentinca u vrh napada Halilhodžić je vjerojatno htio dobiti na rastrčanosti i tempu i na ometanju konstrukcije protivničkih napada već u njihovom začetku. Međutim, Ibanez nije odigrao neku posebnu dobru utakmicu i osim nekoliko neuspješnih pokušaja nije stvarao veće probleme Villarrealu.

Fatos Beqiraj (do 89. minute): Izuzetno rastrčan i željan igre. Ponekad i preoptimističan u svojim pokušajima prodora, a na trenutke rastresen prilikom otvaranja prostora i kasnog reagiranja na lopte kojima je bio posluživan. Ipak, falio mu je još netko u napadu, a jedino što će uistinu pamtiti s ove utakmice je onaj promašaj iz početnog dijela dvoboja. Promašio je gotovo nemoguće, a pitanje je kako bi se utakmica rasplela da je Crnogorac bio prisebniji.

Ante Rukavina (od 71. minute): Pokušao nešto učiniti prema naprijed, ali uglavnom bezuspješno. Vidi se da je izvan ritma, ali u dvadesetak posljednjih minuta nije ni imao prilike previše pokazati.

Pedro Morales (od 79. minute): U desetak minuta nije bio previše primijećen, pa samim tim i nije zaslužio neku posebnu opasku, ali ni pohvalu.

Tomislav Barbarić (od 89. minute): Ušao u posljednjoj minuti i popunio rupu u obrani nastalu Bišćanovim isključenjem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.12.2010. u 01:05
    sve mi se cini da ce trebati jos nekoliko povijesnih utakmica do europskog proljeca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 12:27
    nisam gledao cijelu tekmu, no dovoljno je bilo gledat početnih 10 minuta da vidimo u kakvom je dinamo izdanju, i mislio sam da če vaha reči dinamovcima da pritisnu što više mogu, vjerovatno bi bili sretni s bodom no da su išli u bunker, nastradali bi još više, jer tu je jedan senna koji ima godine... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 07:52
    Grci dolaze nama ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 03:33
    isto mi se cini ka i utakmici hajduka i AEK-a. da nije dosuden penal tesko bi spanjolci dosli do gola. Tu se utakmica prilomila jer je do penala dinamo bija bolji i imali su par lipi prilika, pogotovo Beqiraj. A o penalu necu nista komentirat. ono nema veze sa obicnin faulon a kamoli da se dosudi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 01:16
    Kelava je bio fantastičan, stvarno izrasta u odličnog golmana i moglo bi se dogodit da nam njega kupi neki drugi klub još prije nego Sammira ili Vrsaljka. a i lijepo je bilo čut da nosi broj 30 jer mu je Lundqvist golmanski uzor :)
    Obrisan korisnik