Nogomet

Prošli Liverpool i Porto

Mirza Seferagić • četvrtak, 02.12.2010.
Prošli Liverpool i Porto
Foto: EPA

U skupini J su sjajnu utakmicu odigrali PSG i Sevilla, a pobjedu su odnijeli Francuzi s 4:2 dok je Borussia (D) s lakoćom svladala Karpaty rezultatom 3:0. U toj skupini će o prolaznicima u drugi dio natjecanja odlučivati posljednje kolo. U skupini K smo također vidjeli sjajnu utakmicu između Utrechta i Napolija, a završilo je 3:3 uz hat-trick Napolijevog Cavanija. U istoj skupini Steaua i Liverpool su podijelili bodove s 1:1. A u skupini L prolaz su osigurali Porto pobjedom u Beču od 3:1 te Bešiktaš također slavljem u gostima kod bugarskog CSKA s 2:1.

Skupina J

Borussia (D) - Karpaty 3:0
(Kagawa 5', Hummels 49', Lewandowski 89')

Borussia iz Dortmunda nastavlja s odličnim igrama ove sezone, a Japanac Shinji Kagawa doveo ih je u vodstvo već u 5. minuti susreta sjajnim udarcem glavom, a nakon toga su odlične prilike za povećanje vodstva propustili Lewandowski te Kagawa.

Nijemci su i u drugo poluvrijeme krenuli puno bolje, a kao rezultat toga došao je pogodak Hummelsa u 49. minuti koji je također glavom pogodio za povećanje vodstva domaćih. Potvrda pobjede stigla je u 89. minuti kada je Lewandowski konačno iskoristio jednu od svojih brojnih prilika na ovoj utakmici.

PSG - Sevilla 4:2
(Bodmer 17', Hoarau 20', 47', Nene 45'; Kanoute 32', 36')

Atraktivnu su utakmicu u Parizu odigrali PSG i Sevilla, a Francuzi su poveli ranim golovima Bodmera i Hoaraua, no Frederic Kanoute je u razmaku od samo četiri minute postigao dva lijepa gola za izjednačenje na 2:2. No, domaći ipak odlaze s prednošću na odmor jer je u 45. minuti prednost PSG-u vratio Nene.

Sjajno otvaranje drugog poluvremena Francuza jer je već u 47. minuti na 4:2 svojim drugim pogotkom povisio Hoarau, a do kraja susreta više nismo vidjeli pogotke usprkos brojnim prilikama s jedne i s druge strane.

U ovoj je skupini sigurno jedino to da Karpaty nema nikakvih šansi za prolazak u drugi krug, a u posljednjem kolu u goste im dolazi PSG dok Sevilla na svom terenu dočekuje Borussiju.

Skupina K

Utrecht - Napoli 3:3
(Van Wolfswinkel 6', 28' (11m), Demouge 35'; Cavani 5', 42', 50' (11m))

Sjajna utakmica u Utrechtu, a poveli su gosti golom Cavanija već u 5. minuti, no samo minutu kasnije izjednačio je Van Wolfswinkel nakon odličnog ubacivanja Mertensa. U 28. minuti domaći dolaze do vodstva nako što je u šesnaestercu gostiju srušen Cornelisse, a svoj je drugi pogodak na utakmici postigao Ricky Van Wolfswinkel.

Na 3:1 povisio je Demouge u 35. minuti nakon što je ostao nečuvan te je iz blizine pogodio bez problema. No, niti tu nije kraj uzbuđenjima u prvom dijelu jer je za goste još jednom pogodio Cavani te je smanjio na 2:3 za Talijane. U nastavku utakmice smo vidjeli samo jedan pogodak, a opet je strijelac bio Cavani, ovaj put iz kaznenog udarca te je tako donio jedan bod Napoliju.

Steaua - Liverpool 1:1
(Bonfim 61'; Jovanović 19')

Nakon nešto boljeg početka domaćih, u vodstvo su ipak prvi došli Englezi. Babel je vrlo lijepo uposlio Srbina Jovanovića koji još ljepšim udarcem glavom pogađa donji desni kut domaćeg gola za 1:0. Rumunji su do kraja prvog dijela stvorili bolje prilike, no rezultat se nije mijenjao.

Početak drugog dijela opet pripada Rumunjima, a bolju su igru konačno okrunili u 61. minuti kada je Bonfim udarcem glavom izjednačio na 1:1. Iako su većinu utakmice bili bolja momčad, Rumunji ipak nisu bolju igru okrunili pobjedom.

Englezi su ovim rezultatom osigurali prolazak dok će o drugom putniku odličiti posljednje kolo.

Skupina L

CSKA Sofija - Bešiktaš 1:2
(Sheridan 79'; Zapotočny 59', Hološko 64')

Nakon nekoliko solidnih prilika s obje strane, u prvom dijelu ipak nismo vidjeli pogotke, no u 59. minuti Zapotočny dovodi goste u vodstvo poslije ubačaja Gutija iz kornera a samo pet minuta kasnije na 2:0 povisuje Hološko. U 79. minuti domaći su smanjili preko Sheridana, no više od toga nije išlo, pa su Turci mogli početi slaviti prolazak u drugi krug.

Rapid Beč - Porto 1:3
(Trimmel 39'; Falcao 42', 86', 88')

U snježnom Beču sastali su se domaći Rapid te Porto, a domaće je u vodstvo doveo Trimmel u 39. minuti pogodivši praznu mrežu gostiju iz blizine, no samo tri minute kasnije za goste je izjednačio Falcao te se s rezultatom 1:1 otišlo na odmor.

Falcao je upotpunio sjajnu večer s još dva pogotka u mreži Austrijanaca pred sam kraj utakmice te je, uz Bešiktaš, prolazak osigurao i Porto.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Borussia D.3:0Karpaty Lviv
PSG4:2Sevilla
1PSG 69:4+512
2Sevilla 610:7+310
3Borussia D. 610:7+39
4Karpaty Lviv 64:15-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 23:56
    Kao i Cavani...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 23:56
    Ma ovaj Falcao je igračina,što je je...
    Obrisan korisnik
  • IanZG02.12.2010. u 23:34
    Liverpool je konačno dao priliku mladima, igrali su Kelly, IWilson, Shelvey, Pacheco od početka, Eccleston ušao s klupe, volim zalaganje za budućnost kluba. Ali kiks Pepea Reine je strašan :(
    IanZG
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 22:36
    falcao je igračina
    Obrisan korisnik