Vodeni sportovi

Bernard na 50 slobodno bez A finala

Maja Giljanović • petak, 03.12.2010.
Bernard na 50 slobodno bez A finala
Foto: Davor Sajko

Olimpijski pobjednik na 100 slobodno Alain Bernard tijelom je na nacionalnom prvenstvu u Chartresu, ali duhom je već u Dubaiju na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima koje počinje za manje od dva tjedna. 27-godišnji je Francuz na 50 slobodno pobijedio u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ali rezultat 22,43 dovoljan je tek za deveto mjesto i plasman u B finale.

Francuski plivački savez je poremetio planove Alaina Bernarda, olimpijski pobjednik na 100 slobodno nacionalno je prvenstvo u 25-metarskim bazenima koje se održava od petka do nedjelje elegantno namjeravao preskočiti, ali Savez je dolazak u Chartres postavio za uvjet odlasku u Dubai na Svjetsko prvenstvo od 15. do 19. prosinca.

Bernard je u Chartres stigao, ali i najavio: "Nastupit ću na 50 metara, utrka na 200 m otpada, možda ću se zabaviti na 100 mješovito, a hoću li u bazen na 100 slobodno ovisit će o fizičkom stanju u kojem se budem nalazio".

Na 50-ici Bernard je odnio prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini ispred Davida Maitrea (22,50) i Williama Meynarda (22,78), ali rezultat 22,43 ispao je tek deveti najbrži i dovoljan samo za B finale. "Jedan vrlo prosječan nastup", kratko je izjavio bez da je otkrio hoće li se i pojaviti na startu B finala ili će utrku odjaviti.

Najbrže je A finale izborio Fabien Gilot (21,58) ispred Amauryja Leveauxa (21,84) i Fredericka Bousqueta (21,95) koji je ponovno u bazenu nakon što je odslužio dvomjesečnu suspenziju zbog uzimanja heptaminola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!