Nogomet

Odstupa čelnik FA-a jer ne vjeruje Fifi

Ante Zovko • subota, 04.12.2010.
Odstupa čelnik FA-a jer ne vjeruje Fifi
Foto: EPA

Vršitelj dužnosti predsjednika Engleskog nogometnog saveza (FA) odlučio je da se neće kandidirati za dugoročnu ulogu jer ne vjeruje svjetskoj nogometnoj federaciji.

Roger Burden, vršitelj dužnosti predsjednika Engleskog nogometnog saveza, nakon neuspjeha engleske kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine odlučio je da se neće kandidirati za ulogu predsjednika.

Razlog je nepovjerenje prema Fifi: "Shvaćam da je važan dio moje uloge biti poveznica s Fifom, našim svjetskim vrhovnim tijelom. Nisam spreman kontaktirati s ljudima kojima ne vjerujem i zato sam odbio svoju kandidaturu", izjavio je Burden.

Burden je dodao kako su engleskoj delegaciji, u kojoj su bili i princ William i premijer David Cameron, u Zürichu tijekom lobiranja pojedini članovi izvršnog odbora obećali glasove, ali nisu održali riječ.

On je u fotelju čelnog čovjeka engleskog nogometa sjeo u svibnju kao privremeno rješenje, a najavio je da će na toj poziciji ostati dok se ne pronađe novo rješenje.

Engleska kandidatura za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine u Zürichu je doživjela pravi debakl iako je hvaljena kao ponajbolja. Ispala je u prvom od tri kruga glasovanja sa samo tri glasa za. Prvenstvo će organizirati Rusija.

"Nemam problema s tim što je Rusija dobila organizaciju. Siguran sam da će to biti sjajno Svjetsko prvenstvo", kaže Burden. Međutim: "Naša ponuda bila je jedna od dvije najbolje u Fifinom tehničkom izvješću. Zato ne shvaćam kako smo dobili samo dva glasa. Teško je povjerovati da je glasovanje bilo objektivan proces", poslao je Burden jasnu poruku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!