Košarka

Radulović: "Drago mi je zbog Krstanovića"

Iz Draženovog doma:Ivor Krapac • srijeda, 08.12.2010.
Radulović: "Drago mi je zbog Krstanovića"
Foto: Kristijan Komarica

Pogođena problemima sa sastavom i štrajkom, Cibona nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti Montepaschiju u četvrtoj ovosezonskoj euroligaškoj utakmici u Draženovom domu. Gosti iz Siene su zadržali korak u utrci za prvim mjestom skupine C, dok su Cibosi i dalje na dnu bez ijedne pobjede - ovog puta je bilo teško očekivati da će se dogoditi išta senzacionalno...

Zdravko Radulović nije imao puno toga za reći nakon osmog euroligaškog poraza. Objektivno, Cibona se može nadati pobjedama u NLB ligi, dok su momčadi kao što je Montepaschi neki drugi svijet, pogotovo kada hrvatske predstavnike pogađaju problemi kakvi su se dogodili i ovog puta - prvo štrajk, a onda još i odlazak Drage Pašalića, koji je potpuno iznenadio trenera.

"Zaslužena pobjeda Siene, nismo se obrukali, odigrali smo koliko smo mogli u ovom trenu. S obzirom da tri dana nismo napravili trening, nismo mogli više", kazao je Radulović, koji je kao pozitivnu stvar izdvojio seniorski debi 17-godišnjeg Stipe Krstanovića u Ciboninom dresu: "Drago mi je da je Krstanović odigrao svoje, nije se prepao, a zbog ranih penala su i Smajlagić i Brnas dobili svoju šansu ranije".

"Nismo mogli zadržati Kaukenasa, on nam je bio glavni problem. U skoku nismo bili tako katastrofalni, imali smo tri skoka manje", zagledao se Radulović u statistiku prije nego se okrenuo slučaju Drage Pašalića, novog člana Azovmaša.

"Ono što valja, to ostaje. Otišao je, četiri mjeseca je bio s nama, čim je došla ponuda bilo je tako, ne bih to posebno komentirao. No, barem je došao i rekao mi, pružio mi ruku, ne kao onaj drugi", kazao je trener Cibosa prisjetivši se Marija Delaša, koji je nedavno nakon Barcelone praktički napustio klub bez pozdrava.

Dok je Radulović zbog novog igračkog odlaska djelovao uzdrmano, niti Montepaschijev trener Simone Pianigiani nije bio jako zadovoljan. Uz želju da se Cibona što prije izvuče iz problema, izdvojio je što mu je zasmetalo u nastupu njegove momčadi: "Nismo igrali dobro danas, pristup nam nije bio pravi, imali smo više izgubljenih nego osvojenih lopti i izgledali previše konfuzno. Jedino dobro je što smo dali minutažu Hairstonu kojeg dugo nije bilo i što smo ravnomjerno distribuirali minutažu".

"Ne mislim da je na slabiji pristup utjecalo što smo igrali protiv Cibone, za svaku utakmicu se pripremamo isto, a ovo je posebno mjesto za košarku", dodao je Pianigiani, ističući da ovu pobjedu trebaju zaboraviti što brže i krenuti dalje.

Euroliga - skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Cibona66:82Montepaschi Siena
Lietuvos Rytas92:80Cholet
Fenerbahçe69:75Barcelona
1Montepaschi Siena 82+126
2Fenerbahçe 73+72
3Barcelona 73+57
4Lietuvos Rytas 46-5
5Cholet 46-69
6Cibona 010-181

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6908.12.2010. u 21:50
    šteta zbog pašalića, baš počeo u formu malo bolju ulaziti... meh...
    Gomez69