Rukomet

Skandinavke i Mađarska u drugom krugu

Josip Piršljin • srijeda, 08.12.2010.
Skandinavke i Mađarska u drugom krugu
Foto: EPA

Odigrane su utakmice drugog kola u skupinama C i D na Europskom rukometnom prevenstvu za žene u Norveškoj i Danskoj. Svojim drugim pobjedama na turniru reprezentacije Norveške, Švedske i Mađarske osigurale su prolaz u drugi krug.

Grupa C, Arena Larvik, Larvik (NOR)

Švedska - Ukrajina 33:25 (18:15)

Švedska je nakon jučerašnje pobjede protiv Njemačke svladala i Ukrajinu i time se prva od svih 16 reprezentacija plasirala u drugi krug natjecanja. Ukrajinke su tako nakon dva kola ostale bez ijednog boda pošto su teško stradale i protiv Nizozemske. Raspoloženim Šveđankama uspjele su parirati samo u prvom poluvremenu, no kasnije su se raspale.

Švedsku je sa sedam pogodaka predvodila Linnea Torstenson, dok je u redovima poražene ekipe najbolja bila Olha Vaščuk koja je šest puta zabijala Gabrielli Kain. Ukrajinke su dobro igrale u prvom dijelu, posebice u obrani, ali u napadu su bile neučinkovite. Početkom nastavka Šveđanke pojačavaju tempo i serijom od 5:1 prelomile su utakmicu u svoju korist.

Nizozemska - Njemačka 27:30 (18:17)

Njemačka je nakon iznenađujućeg poraza protiv Švedske u prvom kolu uspjela doći do prvih bodova protiv Nizozemske, no dosta teže od očekivanog. Nizozemke su jučer s čak osam pogodaka razlike tukle Ukrajinke, a dobru partiju pružile su i protiv Njemica. Laura van der Heijden (7) stvarala je velike probleme njemačkoj obrani i na poluvremenu je njena ekipa čak i vodila.

S druge strane najraspoloženije su bile Sabrina Richter i Anna Loerper sa sedam pogodaka. Njemice su u drugom poluvremenu ipak zaigrale nešto ozbiljnije, te su na kraju ipak uspjele slomiti čvrste Nizozemke. Za potvrdu prolaska u sljedeći krug natjecanja, Njemačka ne smije izgubiti protiv Ukrajine u zadnjem kolu skupine C.

Grupa D, Hakons Hall, Lillehammer (NOR)

Slovenija - Norveška 16:32 (6:19)

Aktualne europske i olimpijske prvakinje Norvežanke i u susretu protiv Slovenije pokazale su kako će im biti vrlo teško parirati na domaćem parketu. Pred 2600 vlastitih navijača pregazile su reprezentaciju Slovenije s čak 16 razlike. Slovenke su još dobro i prošle pošto su već na poluvremenu bile 13 pogodaka u zaostatku.

U prvom dijelu sjajno je funkcionirala norveška 6-0 obrana, ali i napad što nam govori rezultat. Slovenke su u prvih 30 minuta uspjele postići samo šest golova, a primiti čak 19, no u nastavku su ipak popravile igru. Ana Gros (4) je bila najefikasnija za Sloveniju, a Heidi Loke (7) za Norvešku. U trećem kolu o prolasku u drugi krug izravno odlučuju Francuska i Slovenija, a borbu za prvo mjesto vode Norveška i Mađarska.

Francuska - Mađarska 18:21 (7:12)

Svjetske viceprvakinje Francuskinje upisale su svoj drugi poraz u isto toliko utakmica na otvaranju Europskog prvenstva. Jučer su uvjerljivo poražene od domaćina Norveške, a danas su bez bodova ostale u i susretu s Mađarskom koja je osigurala drugi krug. Mađarice su vodile od početka susreta i zasluženo slavile, premda je završnica bila dramatična.

Francuska je izuzetno loše ušla u utakmicu, te je u početnih 25 minuta zabila samo pet pogodaka. Mađarice su odlično igrale 4-2 i 5-1 obranu i nisu dopuštale da im se suparnice rezultatski približe. U nastavku Francuskinje ipak pokazuju bolju igru i pred kraj dolaze na samo dva gola zaostatka, ali više od toga nisu mogle jer se obranama iskazala Orsolya Herr. Alexandra Lacrabere bila je najefikasnija za Francusku sa šest golova, a Anita Bulath za Mađarsku s pet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!