Nogomet

Fink: "Navijam za Bayern!"

Damir Žbulj • četvrtak, 09.12.2010.
Fink: "Navijam za Bayern!"
Foto: EPA

Bayern je na svom terenu rezultatski razbio ekipu iz Basela, ali uz igru koju su prikazali te šanse koje nisu realizirali, gosti iz Švicarske zaslužili su mnogo više od uvjerljivog poraza.

Basel je za prolazak u iduću fazu natjecanja Lige prvaka trebao pobjedu te se tako i postavio na terenu od početka susreta. Stvarali su prilike ali ih nisu realizirali. Domaći su bili konkretniji te su na kraju slavili s 3:0.

Trener Bavaraca Louis van Gaal bio je zadovoljan prikazanim: "Igrali smo poput momčadi večeras. Pobijedili smo, ali smo i postizali pogotke ponovno, što je najbitnija stvar u nogometu. Nismo bili u najtežoj skupini, ali smo obavili posao koji se od nas očekivao. Možda je izgledalo lagano, ali nije bilo te sam na kraju izuzetno zadovoljan. Osigurali smo prvo mjesto nakon pet utakmica, postigli smo dosta pogodaka, a primili relativno malo. Ne možete me tražit puno više od toga."

"Stvorili smo puno prilika i zabili smo tri pogotka, ali i gosti su imali odlične prilike, ali nas je golman Kraft spasio nekoliko puta u prvom poluvremenu. Ipak, zadovoljan sam. Imamo pet pobjeda, a malo je momčadi kojima je to uspjelo. Ova pobjeda nam je donijela samopouzdanje za naše sljedeće ciljeve. Još uvijek smo u igri za tri trofeja," zaključio je Van Gaal.

Trener Basela Thorsten Fink, kao igrač, dio karijere proveo je upravo u Bayernu te je na kraju bio ponosan na svoje igrače i prikazanu igru u Münchenu: "Mogu biti ponosan na svoju ekipu jer uopće nismo bili loši večeras. Stvorili smo nekoliko dobrih prilika, nažalost nismo postigli gol.

"Prvi zgoditak smo Bayernu ponudili na pladnju. Nakon postignutog pogotka dominirali su u ostatku utakmice i tu se vidjela razlika u kvaliteti između Basela i Bayerna. Možemo biti zadovoljni našim predstavama u Ligi prvaka ove sezone. Na proljeće igramo Europsku ligu što je za nas odlična stvar, a od sada, u nastavku natjecanja Lige prvaka, ponovno navijam za Bayern", dodao je trener Basela na kraju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 16:24
    Ja navijam za Wolfaburg
    Obrisan korisnik