Nogomet

De Boer: "Usudili se igrati nogomet"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.12.2010.
De Boer: "Usudili se igrati nogomet"
Foto: UEFA

Nogometaši Milana osigurali su proljetne nastupe u Ligi prvaka i prije posljednjeg susreta te su si mogli dozvoliti poraz poput sinoćnjeg. Massimiliano Allegri smatra kako je neuspjeh odredila motivacija, dok je privremeni šef Ajaxove svlačionice, Frank de Boer, otkrio po kojem su se receptu vodili njegovi izabranici...

Osim dva pogotka u Milanovoj mreži, Frank de Boer, smatra kako je igra čitave momčadi svih 90 minuta bila sjajna. Nizozemski je sastav, kaže, zaigrao upravo onako kako je on to tražio.

"Pokušao sam igračima objasniti na koji način treba reagirati u ovakvim utakmicama protiv ovakvih protivnika i na kraju mogu zaključiti kako su me u tim idejama pratili jako dobro. Mislim da je presudan bio savjet kako se moraju usuditi zaigrati nogomet i zaboraviti na bilo kakav strah. Osim toga, želio sam na travnjaku vidjeti momčad, pojedinca koji čine čvrst kolektiv i spremni su se boriti za one do sebe."

Bivši nizozemski reprezentativac posebno je zadovoljan tehničkom stranom igre. "Pokušali smo s dubinskim loptama prema Suarezu i Sulejmaniju, a kada to nije bilo moguće strpljivo smo gradili akcije koristeći sav prostor oko milanskog šesnaesterca. Mislim da smo imali 13 ili 14 udaraca na vrata, a to je jako put. Nadam se da pobjeda znači i da ovi igrači vjeruju u svoje mogućnosti i da mogu igrati fantastičan nogomet."

Kratak je u svojoj analizi domaćeg poraza bio domaći stručnjak, Massimiliano Allegri. "Rekao bih da je današnji poraz stvar motivacije, ali jednako tako mislim da bez obzira na sve nismo smjeli igrati ovako slabo. Svaki poraz u Ligi prvaka je razočaranje. Uvijek je teško bez Ibrahimovića, ali obrana je od početka pokazivala znakove umora."

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Real Madrid4:0Auxerre
Milan0:2Ajax
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!