Nogomet

Ajax u Europskoj ligi, hat-trick Benzeme

Ante Zovko • srijeda, 08.12.2010.
Ajax u Europskoj ligi, hat-trick Benzeme
Foto: EPA

Ajax je pobjedom nad letargičnim Milanom riješio jedinu nepoznanicu u skupini G pa će u proljeće krenuti u Europskoj ligi. Real Madrid fazu po skupinama zaključio je novom uvjerljivom pobjedom protiv Auxerrea.

Milan - Ajax 0:2
(De Zeeuw 57', Alderweireld 66')

Kako je već osigurao prolaz i drugu poziciju, Milan je u susret s Ajaxom ušao poprilično opušteno i odigrao "u leru". Ajax je to iskoristio i boljom igrom odnio pobjedu koja mu je donijela Europsku ligu.

Nizozemci su utakmicu dočekali nakon ostavke trenera Martina Jola, a vodio ih je njegov dosadašnji pomoćnik Frank de Boer. Igrači su mu odgovorili odličnom igrom kojom su od početka držali opušteni Milan u šahu.

Sve prijetnje u prvih pola sata pripale su gostima, a u glavnim ulogama uglavnom su bili Suarez i Sulejmani. Brazilski dvojac Robinho - Ronaldinho u vrhu Milanova napada izgledao je poprilično letargično uz tek pokoju polupriliku pred Stekelenburgom.

Iako im je i vodstvo Reala išlo na ruku bez obzira na milanski rezultat, nogometaši Ajaxa nastavili su dominirati i u 57. minuti okrunili bolju igru pogotkom De Zeeuwa u donji kut nakon što se od Yepesa odbio pokušaj De Jonga.

Gol uopće nije potaknuo Rossonere na bolju igru, Allegri je ubacio Ibrahimovića, ali u 66. minuti Suarez je promiješao domaću obranu, ostavio za Alderweirelda, a on Ameliji ne ostavlja ni zrno šanse udarcem u gornji kut kojim je definitivno zapečatio mjesto u Europskoj ligi.


Real Madrid - Auxerre 4:0
(Benzema 12', 72', 88', Ronaldo 49')

Real Madrid novom je uvjerljivom pobjedom potvrdio prvu poziciju u skupini G. Iako su bili bez kažnjenih igrača Alonsa i Ramosa, suspendiranog Josea Mourinha i nekoliko ozlijeđenih, Kraljevski klub Francuzima nije ostavili nimalo šanse.

Real je od početka pokazao tko je tu gazda i u prvih petnaestak minuta ostvarivao posjed do 75 posto. U 11. minuti okrunio je dominaciju kad je Cristiano Ronaldo izvrtio svog čuvara na strani, ubacio u sredinu, a Benzema se samo "naklonio" za 1:0.

Kontrolirali su Madriđani utakmicu nekih 25 minuta i mogli voditi bar 3:0 da su precizniji bili Pedro Leon i Ronaldo, ali su se onda probudili Francuzi. Prvo je Mignot zaprijetio glavom, a drugu veliku intervenciju Dudeka izvukao je Oliech. Dudek ipak nije dočekao drugo poluvrijeme zbog ozljede čeljusti.

Ono što nisu uspjeli zabiti u prvom, Realovci su zabili u drugom. U 49. minuti Marcelo je prevario francusku obranu loptom iza leđa svih braniča, a Ronaldo zakucava drugu loptu u francusku mrežu.

Nastavio je domaćin dominirati uz tek pokoji bljesak gostiju. U 71. minuti Benzema je dočekao dodavanje Lassa u šesnaestercu, fino primio i iskosa zabio drugi pogodak u suprotni kut. Francuski reprezentativac zaključio je svoju lijepu večer hat-trickom. U 88. minuti iskoristio je poklon vratara Sorina i lobom ga prebacio za konačni rezultat.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Real Madrid4:0Auxerre
Milan0:2Ajax
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 08:37
    Koja bruka Milana, kako će sad izletit u osmini !!! A Benzema je dosta dobar, al štaš kad ga Mou baš ne voli.
    Obrisan korisnik