Nogomet

Uvjerljivi Bayern, Roma očekivano druga

Damir Žbulj • srijeda, 08.12.2010.
Uvjerljivi Bayern, Roma očekivano druga
Foto: EPA

U skupini E večeras su odigrani susreti Bayerna i Basela te rumunjskog Cluja i Rome. Odlučivalo se o drugom mjestu u skupini, a posljednji vlak za plasman u drugi krug natjecanja očekivano su ugrabili nogometaši Rome.

Bayern - Basel 3:0 (Ribery 34', 50', Timoščuk 37')

Baselu je za prolaz dalje bila potrebna pobjeda na gostovanju kod Bayerna, uz poraz Rome kod rumunjskog Cluja. Makar su im šanse bile samo teorijske nogometaši Basela krenuli su hrabro po pobjedu protiv bavarskog giganta. Van Gaal je na teren poslao postavu bez našeg Pranjića, a na vratima je ponovno priliku dobio rezervni golman Kraft.

Za goste je Frei propustio prvu priliku u četvrtoj minuti, a već u devetoj Shaqiri je izbio sam ispred vratara Bayerna, ali Kraft odlično brani. Domaći su zaprijetili u 16. minuti. Kroos je pucao iz daljine, ali njegov udarac, uz malu pomoć obrane Basela, odlazi pored lijeve vratnice u korner. Nakon udarca iz kuta Schweinsteiger ne uspijeva na petercu glavom zahvatiti loptu.

Bayern je opasan u 25. minuti, kada udarac Van Bommela sa skoro 30-ak metara odlazi malo iznad gola Basela. Gosti ne posustaju i u 34. minuti Streller izbija sam ispred Krafta, ali njemački golman ponovno odlično brani u situaciji jedan na jedan. Samo minutu kasnije domaći ipak dolaze u vodstvo. Contento se izborio za jednu zamalo izgubljenu loptu uz gol liniju Basela, odličnom povratnom loptom pronašao je Riberyja u kaznenom prostoru, koji preciznim udarcem pronalazi put do mreže gostiju.

U 37. minuti već je 2:0 za Bayern. Korner je izveo Kroos, Gomez je glavom skrenuo loptu do Timoščuka, a Ukrajincu nije bilo teško iz neposredne blizine pospremiti loptu u mrežu. Domaći su mogli razbiti Basel u 42. minuti. Gomez je potegnuo kontru po desnoj strani, odlično je u sredini pronašao Riberyja, ali Francuz s ruba 16-erca puca preko gola.

Nastavak susreta domaći su otvorili pogotkom. Nakon pet minuta igre Müller je lijepo prošao po desnoj strani, u kaznenom prostoru pronašao je Riberyja, a Francuz odmjerenim udarce loptu šalje u suprotni kut vratara Basela. Dvije minute kasnije Contento se našao u prilici, ali iz neposredne blizine ne uspijeva svladati Constanza. Gosti su se probudili u 61. minuti, ali pokušaj Xhake odlazi pored gola.

Basel je blizu postizanja pogotka u 70. minuti. Breno je pogriješio ispred gola Bayerna, nakon koje se Almerares našao u prilici u 16-ercu domaćih, no udarac odlazi preko gola. Domaći su prijetili preko Van Bommela, Lahma i Altintopa, no rezultat se više nije mijenjao. Bayern je uvjerljivom pobjedom potvrdio prvo mjesto u skupini E ispred Rome koja je na gostovanju u Rumunjskoj odigrala 1:1 s Clujom.

Cluj - Roma 1:1
(Traore 88'; Borriello 21')

Rimljanima je za prolaz dalje bio i dovoljan bod na gostovanju u Rumunjskoj, a za potvrdu tog rezultata napadački su krenuli od prve minuti u želji da što prije postignu pogodak. Bjelanović se i u ovom susretu našao na klupi za pričuve.

Kapetan Totti je zaprijetio u devetoj minuti iz slobodnog udarca, ali lopta je prošla malo iznad grede domaćih. Castellini je zaprijetio u 13. minuti, a već u 21. gosti su poveli preko Borriella. Odlično ga je uposlio Fabio Simplicio, a bivši napadač Milana izlazi sam ispred vratara domaćih te šalje loptu pored nemoćnog vratara.

Cluj je opasan pred kraj poluvremena. Fantastičnu priliku promašili su De Zerbi, iz neposredne blizine, i Kone u nastavku akcije, ali rezultat ostaje 0:1.

Roma je nastavak utakmice otvorila prilikama Tottija i Fabija Simplicija, no rezultat je ostao nepromijenjen. Burdisso je u 52. minuti pokušao glavom, ali bez uspjeha. Bjelanović je ušao u 66. minuti, a domaći nogometaši do izjednačenja su stigli dvije minute prije kraja susreta. Traore postiže počasni pogodak za oproštaj Cluja od ovogodišnje Lige prvaka.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Bayern3:0Basel
CFR Cluj1:1Roma
1Bayern 616:6+1015
2Roma 610:11-110
3Basel 68:11-36
4CFR Cluj 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 23:29
    Hehe. Što ono Totti kaže.. Žele osvojiti Ligu prvaka? Nda.
    Obrisan korisnik