Nogomet

Srna i Eduardo u proljeće s prve pozicije

Ante Zovko • srijeda, 08.12.2010.
Srna i Eduardo u proljeće s prve pozicije
Foto: EPA

Darijo Srna i Eduardo da Silva u europsko će proljeće sa svojim Šahtarom krenuti s prve pozicije skupine H nakon što je njihova momčad protiv Brage osvojila nova tri boda. Arsenal se dosta mučio s Partizanom i na kraju odnio pobjedu, ali budućnost im nosi neizvjesnost.

Šahtar - Braga 2:0
(Rat 78', Luiz Adriano 83')

Šahtar nije dopustio nikakvo iznenađenje i bez većih poteškoća osigurao prvo mjesto u skupini H, što im obećava nešto povoljniji ždrijeb za osminu finala. Braga će se morati zadovoljiti Europskom ligom.

Ukrajinski klub krenuo je s Darijom Srnom u kapetanskoj ulozi, ali Eduarda da Silve nije bilo ni u zapisniku iako je u posljednjim utakmicama bio standardan u Lucescuovoj momčadi.

U početku nijedna se momčad nije usudila ozbiljnije prijetiti pa je prva prava prilika došla u 21. minuti. Costa je iskoristio neopreznost u portugalskoj obrani i gurnuo za Williana, ali ovaj prebacuje cijeli okvir.

Braga se disciplinirano branila, ali praktički nije pokušavala zaprijetiti ukrajinskim vratima. Stvar je po njih pošla dodatno u krivom smjeru kad je Arsenal poveo. Do kraja poluvremena pokušao je i Srna iz slobodnog udarca, ali uspio staviti Artura na veću muku.

Spori ritam nastavio se i u nastavku. Tek je Costa unio malo zanimljivosti u 52. minuti odmjerenim udarcem koji je prohujao pokraj portugalske stative. Izjednačenje Partizana u Londonu kao da je malo ohrabrilo nogometaše Brage, ali i dalje nisu imali završnicu.

Međutim, da ne bi bilo kakvih kalkulacija pobrinuo se Razvan Rat u 79. minuti, okončavši akciju u kojoj je sudjelovao i Srna. Nepune četiri minute kasnije sjevnula je brza akcija Šahtara u kojoj su dva puta zamijenili strane, a Luiz Adriano rješava sve dvojbe na asistenciju Rata.


Arsenal - Partizan 3:1
(Van Persie 30', Walcott 73', Nasri 77'/Cleo 52')

Arsenal je mnogo teže od očekvanog svladao Partizan već otpisani. Kako je i Šahtar dobio svoju utakmicu, vodeći klub Premier lige završio je na drugoj poziciji i u petak će se uočiti sa ždrijebom koji bi mu u osmini finala za protivnika mogao donijeti Barcelonu, Real Madrid, Bayern ili Schalke.

Arsene Wenger odlučio je krenuti s jakim napadačkim parom, Chamakhom i Van Persiejem ne želeći ništa prepustiti slučaju.

Partizan se solidno branio u početku odbacujući engleske pokušaje i prije nego što bi domaći uspjeli zaprijetiti. Tako je Arsenal prvi put uputio udarac prema vratima tek u 13. minuti preko Sagne. Arsenal je očekivano dominirao, ali ništa nisu uspjeli oploditi sve do 29. minute.

Robin van Persie tada je pao u kaznenom prostoru nakon dvoboja s Markom Jovanovićem i sam izveo najstrožu kaznu. Stojković je pogodio stranu, ali Nizozemčev udarac bio je prejak.

Partizan do poluvremena nije prijetio Fabianskom, ali ni Topnici nisu uspijevali probiti se do Stojkovića. A onda hladan tuš na Emiratesu: Cleo je dobio previše prostora, njegov udarac odbija se od Squillacija, a lopta ostavlja Arsenalova vratara na krivoj nozi.

Logično, pojačao se domaći pritisak, ali potez susreta povukao je Wenger uvevši Thea Walcotta. Mladi krilni napadač unio je nered u srpsku obranu i ubrzo je utakmica riješena. U 74. minuti Sagna mu je ubacio, Walcott je primio na prsa i zakucao za vodstvo Arsenala.

U 77. Song je bio u ulozi asistenta, ovaj put za Nasrija koji pogađa za 3:1 u donji desni kut i upisuje svoj 12. pogodak sezone. U 82. minuti Sagna je pokvario dojam te zaradio crveni karton zbog naguravanja s Lazevskim.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Arsenal3:1Partizan
Šahtar2:0Braga
1Šahtar 612:6+615
2Arsenal 618:7+1112
3Braga 65:11-69
4Partizan 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 23:47
    Svaka čast Srni i Eduardu, šteta za Eduarda što nema veću minutažu...
    Obrisan korisnik