Nogomet

Lucescu: "Nagrađeni smo za hrabrost"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.12.2010.
Lucescu: "Nagrađeni smo za hrabrost"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pobjedom 2:0 nogometaši Šahtara stigli su do prvog mjesta u skupini H i sada mirniji čekaju ždrijeb. Nakon petog ostvarenog troboda domaći se strateg osvrnuo na ukupno izdanje svojih igrača u posljednjih šest susreta, a ponosan je trećim mjestom bio i trener Brage, Domingos Paciencia...

Ukrajinska je momčad u posljednjem kolu stigla do pobjede pogocima u samom finišu utakmice, a u prvi su plan iskočili strijelci i asistenti, Rat i Luiz Adriano. Mircea Lucescu nije se dugo zadržao u analizi netom odigranog dvoboja.

"Najvažnija je stvar da smo dobili ovaj susret i ugrabili prvo mjesto. Braga se borila od prve do zadnje minute i zbog toga je moja sreća još veća. Osjećali smo pritisak i zbog toga napravili neke glupe pogreške, ali nismo dopustili da nam protivnik zapuca na gol. Dva su pogotka nagrada za hrabrost iz drugog dijela."

Dosta opširniji bio je rumunjski stručnjak osvrćući se na cjelokupni dojam i igre koje je pružila njegova momčad. "Prošle su dvije godine od kako smo osvojili Kup UEFA, a nismo prestajali napredovati. Momčad je pojačala mladim igračima, neke smo i pustili, ali čini se kako smo napravili dobar posao. Rezultat u Europi nije izostao i dalje idemo prepuni samopouzdanja."

"Teško je uspoređivati tadašnji put koji smo prošli i ovaj sada u Ligi prvaka. Osim natjecateljskog interesa i financijski momčadi više profitiraju. Iduće ćemo godine nastaviti prema našem cilju, a to je novi napredak i što bolji rezultati. A s njima će doći i što duži ostanak u natjecanju."

Portugalska se momčad držala dobro do završnih desetak minuta i bez obzira što gostujući ofenzivci nisu napravili velik posao Bragi se smiješio dobar rezultat, rekao je Domingos Paciencia: "Znali smo da igramo sjajno sve do prvog pogotka koji smo primili. U prvome smo ih dijelu čak uspjeli pritisnuti, ali izostao je završni pas. Bili smo previše spori u napadu. U završnici je presudio pad koncentracije."

Ipak, zadovoljstvo nakon završnog neuspjeha postoji, a ono je vezano za osvajanje treće pozicije i nastavak europskog puta. "Ponosni smo na to što smo učinili u našoj debitantskoj sezoni u Ligi prvaka. Šteta je što devet bodova nije bilo dovoljno za poziciju više. Izazov Europske lige također će biti velik, a mi ćemo nastaviti vjerovati kako možemo dobiti sve."

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Arsenal3:1Partizan
Šahtar2:0Braga
1Šahtar 612:6+615
2Arsenal 618:7+1112
3Braga 65:11-69
4Partizan 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 13:48
    i ne samo novci, dodao bih, nego i dugoročna strategija. Iako bih volio vidjeti Srnu u Barceloni (ili nekom drugom velikom klubu), čini se da to Šahtar sa Srnom postaje... neka im je sretno, i u finalu sa Bracom!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 09:36
    Šahtar bi za par godina mogao postati veliki klub u europskim razmjerima,svaka čast !! šta novci rade...
    Obrisan korisnik