Tenis

Ljubo: "Možemo biti ponosni na turnir"

Damir Žbulj • petak, 10.12.2010.
Ljubo: "Možemo biti ponosni na turnir"
Foto: Mario Plavčić

Bliži se početak teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors – ATP World Tour 250, koji će se po šesti put održati u zagrebačkom Domu sportova i to od 29. siječnja, kada započinju kvalifikacije pa sve do 6. veljače kada je na rasporedu finalni susret.

PBZ Zagreb Indoors po šesti put ugostit će teniske profesionalce, a listu prijavljenih tenisača i ovoga puta predvodit će najbolji hrvatski tenisači. Uz branitelja naslova Marina Čilića i dvostrukog pobjednika Ivana Ljubičića, bit će tu mjesta za Ivu Karlovića, koji se vraća nakon povrede te Ivana Dodiga. Velika vijest je i povratak Gorana Ivaniševića na Tour, ali ipak samo u konkurenciji parova.

Od poznatih stranih imena potvrđeni su Radek Štepanek i Arnaud Clement, a direktor turnira, Branimir Horvat, osvrnuo se na pripreme za ovaj veliki sportski događaj: "Kao da je jučer bilo kada smo se našli na prvoj konferenciji, a već je prošlo skoro šest godina. U proteklih pet izdanja turnir je bio iznimno uspješan. Ivan je turnir osvajao dva puta, jednom je još igrao i finale, a Marin je pobjednik u posljednja dva izdanja. Ovogodišnja situacija je jako teška, međutim naša je sreća i zadovoljstvo što je Grad uz nas čitavo ovo vrijeme od početka turnira te se nadam da ćemo, i uz našeg glavnog sponzora, zajednički uspjeti prevladati ove probleme."

GORANOV POVRATAK

Vezane vijesti

"Zahvalio bih Gradu i aktualnim sponzorima, ali i svim potencijalnim. Nemojte se sramiti, dođite i podržite nas. Zadovoljstvo mi je što na turnir dolaze Štepanek i Clement, a što se tiče pozivnica, dvije će dobiti hrvatski igrači Veić i Škugor. Veliki bi uspjeh bio kada bi netko od naših igrača osvojio turnir. Ove godine je u ždrijebu 28 igrača te će Ljubo i Marin na teren kasnije u tjednu pa smo došli na ideju kako bi i ja mogao zaigrati da privučemo gledatelje. Mislili smo prvo napraviti neku egzibiciju, ali smo odustali od te ideje te ću s Marinom na teren u igri parova. Nemojte misliti da je ovo moj pravi povratak, ovo će biti samo tada i samo u Zagrebu", objasnio je Ivanišević razloge nastupa na PBZ Zagreb Indoorsu.

"Najbitnije je da su naši igrači ponovno s nama. Postavili smo visoke standarde, naviku dolaska i dobrih rezultata hrvatskih tenisača pa se iskreno nadam kako i ovo izdanje turnira neće biti izuzetak. Termin turnira nije idealan te igračima nije lako posložiti raspored, ali još jednom, svaka čast i veliko hvala Marinu na dolasku na prošli turnir nakon Australian Opena te mi je izuzetno zadovoljstvo što će on doći ponovno u Zagreb i braniti titulu", zahvalio je direktor turnira Čiliću.

Horvat se osvrnuo i na ostale hrvatske igrače koji su najavili dolazak na PBZ Zagreb Indoors: "Ivan Ljubičić je također s nama. On je za ovaj turnir puno više od igrača jer je i pomogao je da turnir uopće dođe u Zagreb. Ove godine je pokazao da još uvijek može igrati odličan tenis te jedva čekamo da ponovno zaigra na turniru. Ivo Karlović je bio na operaciji te se uspješno oporavlja, trenira u Americi, nema bolova te se nada kako će biti u pravoj formi u Zagrebu. Ivan Dodig je dokaz kako se uz rad može do uspjeha. Ušao je u 100 na svijetu, a nadam se kako će mu plasman biti dovoljan da bude izravno u ždrijebu. Goran je posebna priča. Pomoćnik je direktora, ali gledatelji će ga imati prilike vidjeti i na terenu, makar samo u igri parova."

Trenutno najbolji hrvatski igrač, Marin Čilić, nije zadovoljan završetkom protekle sezone, koju je odlično započeo, ali se nada kako će iduća biti ona prava: "Indoors će biti pozitivna stvar za mene. Željan sam igre i nastupa, a očekujem da će mi početak iduće sezone biti izvanredan, kao i početak prošle. Bolje ću se fizički spremiti te se ponovno nadam dobrom rezultatu u Zagrebu."

Ivan Ljubičić dokazao je kako još uvijek može igrati odličan tenis te se nada da će ponovno do dobrog rezultata, kao i prije nekoliko godina, ali je i pohvalio organizatora turnira u teškim recesijskim vremenima. "Drago mi je da sam igrao sve dosadašnje turnire. Uvijek je zadovoljstvo igrati pred domaćom publikom. Hrvatska i Zagreb mogu biti ponosni na turnir jer glavni gradovi drugih europskih zemalja, poput Atene ili Helsinkija, jedva čekaju na priliku da dobiju ovakav turnir. Zato se nadam da će Zagreb i u ovim teškim vremenima izdržati. Očekujem i odlične rezultate naših igrača, ali i da Goran zaigra barem finale parova", u veselom tonu zaključio je Ljubo o ozbiljnoj temi teške financijske situacije.

Direktor turnira na kraju je pozvao sve obožavatelje tenisa da dođu na turnir i pruže podršku hrvatskim igračima te uživo prate vrhunske teniske mečeve: "Cijena ulaznica je pristupačnija nego lani. Omogućili smo gledateljima vrhunski teniski turnir po prihvatljivim cijenama. Besplatnih ulaznica neće biti te pozivam sve, da kupnjom ulaznica, daju svoj doprinos turniru". Na kvalifikacijski vikend ulaz je slobodan, dok se za ostale dane cijene ulaznica kreću od 20 kuna, za prvi dan, do 70 kuna, koliko će trebati izdvojiti za susrete polufinala i finala.

Nagradni fond turnira je 450 tisuća eura. PBZ Zagreb Indoors započinje 29. siječnja, kada su po rasporedu kvalifikacije. Glavni turnir počinje 31. siječnja te se susreti igraju do 6. veljače, kada se igra finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios13.12.2010. u 12:06
    Zašto opet nitko nijue spomenuo u ždrijebu za Zagreb Marija Ančića??? Što nije bilo najavljivano da igra od australije početkom nove godine opet? Od kud ta silna nezainteresiranost za velikog hrvatskog tenisača??? Koji vam je vrag svima?
    rios