Tenis

Gasquet dolazi na Indoors

Ivor Krapac • srijeda, 22.12.2010.
Gasquet dolazi na Indoors
Foto: Kristijan Komarica

Uz četvoricu jakih hrvatskih aduta, Marina Čilića, Ivana Ljubičića, Ivu Karlovića i Ivana Dodiga, na šestom izdanju PBZ Zagreb Indoorsa bit će i zvučnih stranih imena. Organizatori su potvrdili dolazak Richarda Gasqueta i Guillerma Garcia-Lopeza...

Domaći igrači su najvažniji, direktor Branko Horvat i njegovi suradnici u organizaciji turnira ponovno će okupiti sve najbolje što hrvatski tenis trenutno ima, no od 31. siječnja do 6. veljače sljedeće godine u zagrebačkom Domu sportova neće nedostajati niti kvalitetnih stranih tenisača. Uz već najavljene Radeka Štepaneka i Arnauda Clementa, potvrđeno je da će u glavni hrvatski grad doći i Richard Gasquet i Guillermo Garcia-Lopez.

Gasquet je trenutno 30. na svijetu, a pamti i puno bolje, sedmo mjesto ATP ljestvice koje je držao u srpnju 2007. godine. 24-godišnji Francuz je do tog renkinga došao nakon polufinala Wimbledona, no u međuvremenu ga je usporila tromjesečna suspenzija zbog pozitivnog testa na kokain zbog koje nije igrao u središnjem dijelu 2009.

Nakon što je oslobođen optužbi, čime je izbjegao dužu suspenziju, Gasquet se vratio tenisu i u nedavno završenoj sezoni uzeo naslov u Nici, svoj šesti u karijeri na ATP turnirima, dok je u Sydneyju i Gstaadu bio finalist.

27-godišnji Garcia-Lopez će sezonu za nama pamtiti po drugom ATP naslovu (Bangkok) i dolasku do renkinga karijere, 29. mjesta na svijetu, koje je držao sredinom listopada. Španjolac je trenutno 33. na ATP ljestvici, a osim naslova u Bangkoku, uz polufinalnu pobjedu nad Rafaelom Nadalom, u završnici sezone može se pohvaliti i Masters 1000 četvrtfinalom u Šangaju. U lipnju je, pak, bio finalist na travi Eastbournea.

Gasquet i Garcia-Lopez su dosad po jednom igrali na zagrebačkom dvoranskom ATP turniru. Francuza je 2006. u osmini finala pobijedio Tim Henman, dok je Španjolca '08. u prvom kolu zaustavio Marin Čilić.

U glavnom hrvatskom gradu će krajem siječnja i početkom veljače biti i niz njemačkih igrača, posebno zanimljivih zbog susreta Hrvatske i Njemačke u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, od 4. do 6. ožujka također u Zagrebu. Izostat će Philipp Kohlschreiber, njihov prvi reket, ali dolaze aktualni finalist Michael Berrer, koji je početkom godine u borbi za titulu izgubio od Čilića, te Florian Mayer, Benjamin Becker, Philipp Petzschner, Tobias Kamke i Mischa Zverev.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!