Rukomet

Grubišić: "Spremne za Popović i Crnu Goru"

Mihaela Bradovski • subota, 11.12.2010.
Grubišić: "Spremne za Popović i Crnu Goru"
Foto: Ivana Strahija

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u subotu će odigrati posljednji susret skupine B. Protivnice su rukometašice vodeće ekipe, one Crne Gore, a ususret tom dvoboju za službenu stranicu Prvenstva progovorila je vratarka Jelena Grubišić...

Grubišić se u uvodnim susretima pokazala jednom od važnijih igračica sastava Vladimira Canjuge. Sa 15 obrana u utakmici protiv Rusije spriječila je teži poraz. Za ehf-euro.com odgovorila je na nekoliko pitanja.

Jeste li zadovoljni dosadašnjim učinkom? U prve dvije utakmice upisali ste pobjedu i poraz.

"Protiv Islanda smo imale lagan posao, to je ekipa koja je po kvaliteti najslabija u našoj skupini. Što se tiče Rusije mislila sam kako je ova generacija slabija od prethodnih i vjerovala sam da imamo dobru priliku uknjižiti nove bodove. No u utakmicu smo krenule loše i završilo je kako je završilo."

Idemo utakmicu po utakmicu i brinemo tek o prvom idućem protivniku. Zbog toga smo u ovom trenu fokusirane isključivo na Crnu Goru. Uspijemo li pobijediti obje će reprezentacije ponijeti dva boda u iduću fazu. Vjerovanja sam da ukoliko odigramo kako znamo i damo sve od sebe da možemo pobijediti bilo koga.

Bez obzira na poraz bili ste sjajni na vratima, no činilo se kako ste ljuti na svoje suigračice. Jeste li bili nezadovoljni igrom obrane?

"Kao vratarki, potrebna mi je čvrsta linija ispred mene kako bih i ja mogla doprinijeti eventualnom uspjehu. Ne radi se o tome da sam bila ljuta na suigračice ispred mene, vikala sam u želji da čitava ekipa odigra bolje. Primile smo deset pogodaka nakon tehničkih pogrešaka, izgubljenih lopti u napadu i ruskih brzih kontranapada. Čak bih rekla da sam bila zadovoljna igrom u obrani, ali ne i onom u napadu."

Kako se pripremate za susret s Crnom Gorom i što mislite što će biti ključno za ostvarenje pobjede?

"Trebat će nam dobro obrambeno izdanje, Crnogorke u ekipi imaju sjajnu Bojanu Popović. Ona je toliko dobra da njena kvalitetna igra može baciti u drugi plan lošu igru ostatka ekipe. Sposobna je sama riješiti utakmicu. Jednako tako, naša vanjska linija morat će biti uspješnija u realizaciji."

Spomenuli ste Bojanu, jeste li radili posebnu analizu njezine tehnike i trenutne forme?

"Naravno, pripremamo se kvalitetno za svaku utakmicu, a ne proučavamo samo najbolje pojedinke nego čitavu ekipu. Do sada smo pogledale obje njihove utakmice. Naši susjedi imaju visoko kvalitetan kadar i moramo biti pripremljene na sve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!