Nogomet

S puno oscilacija utekli iz opasne zone

Piše:Nikola Vlahović • nedjelja, 12.12.2010.
S puno oscilacija utekli iz opasne zone
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Karlovac je ovu polusezonu obilježio promjenjivom igrom i stalnim oscilacijama. Pamićevi igrači do prvih gostujućih bodova došli su tek u 11. kolu kada su pobijedili Zagreb. Međutim, pred kraj prvog dijela sezone Karlovac je zbio svoje redove i na kraju je pauzu dočekao na odličnom - šestom mjestu.

Nakon prvog dijela sezone u Karlovcu su i više nego zadovoljni sa šestim mjestom na prvenstvenoj tablici, međutim, igračima Igora Pamića neće biti nimalo lako u drugom dijelu sezone. Nakon što su se jedno vrijeme nalazili blizu opasne zone, pred kraj zimskog dijela domaćeg prvenstva momčad s Korane se trgnula te je došla do odličnog, šestog mjesta.

No, ne možemo reći da je u 18 odigranih utakmica za Karlovac bilo sve idealno. Imao je Pamić mnogo problema, kako sa pojačanjima koja su kasno stigla u klub, tako i sa ozljedama nekih važnih igrača iz prošle sezone. Totalno je podbacio igrač od kojeg se očekivalo da bude među najvažnijima u kreiranju igre, Mario Tičinović, a posebno je Pamića u ovom dijelu sezone naljutila loša realizacija.

Karlovac je u pojedinim utakmicama bio dosta bolji od svog protivnika, ali je jednostavno nedostajao igrač koji bi loptu pospremio u mrežu. S druge strane, Pamićeva momčad je imala i utakmica koje su za zaborav, a nonšalancija pojedinih igrača toliko je živcirala Pamića da je pojedincima sam određivao kazne. Ipak, pred kraj polusezone igrači Karlovca su odigrali nekoliko solidnih utakmica koje su ih lansirale do šestog mjesta, međutim, puno je igra Karlovca oscilirala u ovih 18 utakmica.

Ispunjeni ciljevi

Gornji dio ljestvice sugerira da je Karlovac ispunio svoj cilj u ovoj polusezoni, a ni sam Pamić ne skriva zadovoljstvo. Ipak, nema opuštanja za njegove igrače, jer bi se na proljeće mogli ponovno naći u crvenoj zoni ukoliko zareda nekoliko loših predstava. "Osim utakmice sa Cibalijom, mi smo odigrali odlično prvenstvo. Ja sam prezadovoljan i preponosan s ukupnim rezultatom", rekao je Pamić.

Neispunjeni ciljevi

Karlovac još nema standardnu prvu momčad, odnosno, Pamić je pred svaku utakmicu bio prisiljen nešto kemijati s prvim sastavom. Razlog tome su ozljede, ali i loša forma nekih igrača od kojih se očekivalo puno više. U takvom okruženju Pamić nije ni mogao iskristalizirati prvu momčad, međutim, morao je trener Karlovca više iskoristiti Tičinovića i Husića, dvojicu igrača od kojih se najviše očekivalo. Također je simpatizerima Karlovca nejasno zašto je četiri kola prije pauze Pamić sa gola maknuo standardnog i odličnog golmana Hrvoju Sunaru, vratara koji je svojim obranama u više navrata spasio momčad s Korane.

Najbolja utakmica

Pamićevi izabranici najbolju utakmicu odigrali su u desetom kolu, kada su na svom stadionu ugostili Hajduk. Iako je Hajduk imao vodstvo te je imao nekoliko dobrih prilika za riješiti utakmicu, Karlovac je odlično odigrao drugo poluvrijeme u toj utakmici te je preko Novinića poravnao rezultat. Do kraja susreta Karlovac je mogao i pobijediti, ali i izgubiti. Premda smo naviknuli gledati Karlovac da igra dosta oprezno, u toj je utakmici momčad s Korane igrala dosta otvoreno te su gledatelji na stadionu Branko Čavlović - Čavlek uživali u dobroj utakmici.

Igrač polusezone

Karlovac su u ovoj polusezoni nosili Ante Batarelo, Borislav Pilipović, Goran Paracki, Jurica Karabatić i Željko Kovačević. Od te petorice igrača najviše se istaknuo Kovačević, koji je konstantno pružao dobre igre, a to je potvrdio i Pamić: "On gine za svaki dio terena i on te nikad ne bi iznevjerio. Odigrao je kvalitetno ovu polusezonu i ja bih mu dao orden Grada Karlovca".

Pogled u proljeće

Do nastavka domaćeg prvenstva ima još puno vremena i teško je sada odmah reći što se može od Karlovca očekivati u drugom dijelu sezone. Međutim, jedno je sigurno, puno će toga ovisiti o igračkom kadru. Karlovac ima kratku klupu i ukoliko netko od važnijih igrača realizira transfer, Pamić mora dovesti adekvatnu zamjenu. Puno se na proljeće očekuje i od napadačkog dvojca Primorac - Novinić, ali Karlovac mora imati još ponekog kvalitetnog napadača, jer kartoni i ozljede uvijek nekoga zaustave.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.12.2010. u 11:26
    reći ću samo ovo: dr. nogometa Jurica Karabatić
    Obrisan korisnik
  • hanson12.12.2010. u 17:32
    ja se nadam da neće biti nikakve prodaje igrača ove zime. Ljetos je otišlo previše bitnih igrača da smo tek sad pred kraj polusezone uspjeli pokrpati sve rupe i odigrati par dobrih utakmica u nizu. Novo prodavanje igrača bi opet sve poremetilo pogotovo prodaja nekog od petorice gore navedenih... [više na forumu]
    hanson
  • Obrisan korisnik12.12.2010. u 16:39
    ostavili su dobar dojam.. nadam se da ce drugu poluzezonu odigrat još bolje
    Obrisan korisnik