Nogomet

Uvjerljiv prolaz Stuttgarta

Mirza Seferagić • četvrtak, 16.12.2010.
Uvjerljiv prolaz Stuttgarta
Foto: EPA

U skupinama H i I je već nakon predzadnjeg kola bilo sve poznato, pa su tako prolaz osigurali Stuttgart i švicarski Young Boys iz skupine H, odnosno, PSV iz Eindhovena te ukrajinski Metalist iz skupine I. Vjerojatno je i to utjecalo na kvalitetu utakmica u ovom posljednjem šestom kolu.

Skupina H

VfB Stuttgart - Odense BK 5:1
(Gebhart 20', Hoegh (ag) 47', Gentner 64', Pogrebnjak 70', Marica 90+3'; Utaka 72')

Vezane vijesti

Bolju igru Nijemci su okrunili u 20. minuti kada je Timo Gebhart iz blizine pogodio mrežu Danaca za vodstvo od 1:0. Domaći su i do kraja prvog dijela stvorili više šansi, no po teškom terenu nisu uspjeli povećati svoje vodstvo.

Drugo poluvrijeme je autogolom otvorio Daniel Hoegh koji tako donosi Stuttgartu vodstvo od 2:0 koje je u 65. minuti povisio Christian Gentner pogodivši lijeve gornje rašlje gostujućeg gola. Nijemci tu nisu stali već su, samo pet minuta kasnije, povećali vodstvo na četiri pogotka viška preko Pavela Pogrebnjaka, a samo dvije minute kasnije Peter Utaka postiže počasni pogodak za goste. U trećoj minuti sudačke nadoknade konačnih 5:1 postavlja Rumunj Ciprian Marica.

Getafe - Young Boys 1:0
(Sardinero 14')

Adrian Sardinero je u 15. minuti doveo Španjolce u vodstvo kada je desnom nogom pogodio desni donji kut gola Marca Wolfija. Iako su gosti imali bolji početak utakmice u kojem su stvorili nekoliko solidnih šansi za postizanje pogotka, ipak nisu uspjeli, a do kraja prvog dijela domaći su polako preuzimali inicijativu. No, do kraja prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, pa se na odmor otišlo s 1:0 za Getafe.

I u nastavku utakmice obje su ekipe stvorile nekoliko šansi, no pogodaka više nije bilo, a utjeha za Španjolce može biti ova pobjeda iako su se ovom utakmicom oprostili od Europske lige.

Skupina I

Debrecen - Sampdoria 2:0
(Kabat 48', 86')

Usprkos nešto boljoj igri u prvih 45 minuta, Talijani nisu bili u stanju postići pogodak iz nekih solidnih prilika, no isto se može reći i za Mađare. Nije to bila previše uzbudljiva utakmica u prvom dijelu i činilo se kao da igrači jedne i druge momčadi jedva čekaju otići u svlačionice.

Početak nastavka pripao je domaćima koji su došli u vodstvo u 48. minuti preko Petera Kabata, a isti je igrač dovršio posao u 86. minuti te se tako Debrecen pobjedom oprostio od europskih natjecanja ove sezone.

PSV - Metalist Harkiv 0:0

Gosti iz Ukrajine odigrali su sjajno prvo poluvrijeme protiv favoriziranog PSV-a u Eindhovenu, međutim, domaće je spašavao vratar Cassio Ramos, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

I u drugom su dijelu bolji bili Ukrajinci usprkos podizanju tempa domaće momčadi koja ipak nije došla do pogotka kao niti njihovi protivnici, a obje su ekipe zadovoljne s ovim bodom jer su već kolo prije osigurali nastavak natjecanja.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Stuttgart5:1Odense BK
Getafe1:0Young Boys
1Stuttgart 616:6+1015
2Young Boys 610:1009
3Getafe 64:8-47
4Odense BK 68:14-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!