Zimski sportovi

Riesch: "Vrijeme je za pobjedu"

S Trga:Antonija Pavlić • ponedjeljak, 03.01.2011.
Riesch: "Vrijeme je za pobjedu"
Foto: Kristijan Komarica

Maria Riesch i ove će godine na Sljemenu biti jedna od glavnih favoritkinja, a u hrvatskoj prijestolnici konačno očekuje i jednu slalomsku pobjedu ove sezone...

Vodeća skijašica svijeta Maria Riesch ove je sezone zaista u fantastičnoj formi. Trostruku uzastopnu osvajačicu Velikog kristalnog globusa Lindsey Vonn trenutačno "šiša" za 106 bodova, a od početka natjecateljske godine sakupila je dvije pobjede i pet drugih mjesta. Nije završila tek slalom u Courchevelu, a u svim ostalim utrkama našla se među osvajačima bodova.

"Možda je vrijeme da sada pobijedim i u slalomu", kazala je. "No, ne može vam se baš stalno sve poklopiti, dogoditi 'savršen' dan. Dat ću maksimum i nadam se trijumfu."

Na Sljemenu je krunu "Snježne kraljice" osvojila 2009, a prošle godine zapela je nadomak postolju - za nekoliko stotinki to joj je mjesto "ukrala" mlađa sestra Susanne.

"Zagreb je iznimno izazovan. Staza je prilično duga, sutra će biti postavljeno 70 vrata, a pred ciljnom ravninom jako je strmo. Veselim se nastupu, noćne utrke uvijek su posebne i atmosfera na njima mora biti vrhunska", rekla je.

Još jedna velika slalomašica i dobra sljemenska "prijateljica" Tanja Poutiainen nada se (konačnoj) pobjedi. Kruna "Snježne kraljice" pripala joj je već na premijeri 2005. i tri godine kasnije, a dolazak u Zagreb mogao bi joj biti sjajna prilika da nakon serije dobrih rezultata napokon ove sezone stane i na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

"Startnim brojem sam, naravno, zadovoljna - svaki od jedan do sedam nudi dobru poziciju", prokomentirala je. "Bit će teško, ali spremna sam i očekujem dobre uvjete."

Vlasnica nekoliko Malih kristalnih globusa bila je još jedna u nizu koja je prokomentirala i sljemensku stazu. "Uvijek je ledeno, a staza je duga. No, meni to odgovara. Je li vrijeme za prvu pobjedu? Da! Konzistentna sam, do sada sam četiri puta stala na pobjedničko postolje, ali još nisam upisala pobjedu. Stoga mi je upravo to ovdje cilj."

U rubrici "Najdraža utrka u skijaškom cirkusu" Sljeme je za Tanjine pojmove tu negdje, pri vrhu, jer jedno skijalište ipak je nenadmašivo. "Zagreb je svakako u samom vrhu. Sve je jako dobro organizirano, ima mnogo gledatelja i atsmofera je odlična. Za mene je Levi ipak poseban, ali Sljeme je možda odmah do njega."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!