Zimski sportovi

Hosp: "Tražim samo postolje, ništa više"

S Trga:Antonija Pavlić • ponedjeljak, 03.01.2011.
Hosp: "Tražim samo postolje, ništa više"
Foto: Kristijan Komarica

Najbolje svjetske skijašice stigle su u Zagreb, gdje će sutra odraditi petnaestu utrku sezone. Nicole Hosp u najavi je bila vrlo skromna, zaželjevši "samo" postolje, dok Kathrin Zettel još nije riješila sve probleme s ozljedama i nije sigurna što na Sljemenu može očekivati...

Uvertira u veliki sportski događaj na obroncima Medvednice tradicionalno je javno izvlačenje brojeva na Trgu bana Josipa Jelačića, a prilika je to i da iz prve ruke otkrijemo što najbolje svjetske skijašice očekuju i kako se osjećaju.

Ušavši u prostor iza pozornice, gdje su se stacionirale sutrašnje natjecateljice, odmah smo naletjeli na Nicole Hosp. Sjajna Austrijanka nije bila posebno raspoložena, a i očito se negdje žurila. No, izjavu je spremno dala, apostrofiravši na početku kako se "u Zagrebu uvijek odlično osjeća".

"Što očekujem? Nadam se da ću ući u najboljih pet, a nije nemoguće niti da se nađem na postolju. Ništa više, to bi bilo u redu", našalila se. "Svi se veselimo dolasku na Sljeme; zabavno je, a i organizacija je svake godine vrlo dobra", kazala je.

Šveđanka Therese Borssen mnogo je napredovala u odnosu na isto ovo vrijeme prošle godine, o čemu svjedoči i činjenica da je startni broj (11) od prošlosezonske utrke popravila za čak dvanaest mjesta.

"Volim skijati u Hrvatskoj, organizacija je odlična, a i zabavno je uživati u programu u cijelom gradu. Svaka noćna utrka svijet je za sebe, osjećaj je poseban - atmosfera, svjetla... "

Još jedna Austrijanka pred našim mikrofonom bila je Kahtrin Zettel. Simpatična i uvijek spremna razgovarati s novinarima, iz startne kućice na Crvenom spustu sutra će krenuti peta. "Zadovoljna sam, pet je jako dobar broj. Iskreno ne znam što mogu očekivati, ali sigurno ću dati sve od sebe."

"Imala sam jako teško ljeto i veći dio jeseni te sada ponovno moram pronaći formu koja me krasila prošle sezone", potužila se. Dugo se, naime, mučila s ozljedom kuka i lijevog koljena, pa je ove sezone morala i propustiti nekoliko utrka, uključujući i američku turneju.

"Trenutačno mi je ipak najvažnije Svjetsko prvenstvo u Garmischu. Nisam dobro, ali ide na bolje i zadovoljna sam napretkom. Svi se mi uvijek trudimo na stazi dati maksimum", zaključila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!