Zimski sportovi

Jelušić: "Uvijek se moram nadati"

S Trga:Antonija Pavlić • ponedjeljak, 03.01.2011.
Jelušić: "Uvijek se moram nadati"
Foto: Kristijan Komarica

Ana Jelušić na Sljemenu se nada bodovima, ali i velikoj podršci publike. Vedran Pavlek pak siguran je da će mlada Riječanka konačno "proskijati" te vjeruje u njezin "Top 10" plasman...

Nakon slabog ulaska u sezonu i propuštanja osvajanja bodova u slalomima održanima u Leviju i Aspenu, najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić na Sljemenu mora tražiti dobar rezultat. Pred svojim navijačima odlično bi bilo napuniti se samopouzdanjem te pokazati da nije zaboravila skijati.

"Razdoblje slabijih rezultata svakome se može dogoditi, važno je ne paničariti. Pozitivno je što sam konačno prestala 'skakutati' po stazi, ali što mi sve to vrijedi kada dojam padne u drugi plan, a gledaju se rezultati", kaže Riječanka.

Razgovor s Vedranom Pavlekom bio je prigoda i da šef naše alpske reprezentacije prokomentira nedavni skijaški spektakl u Münchenu, mušku i žensku utrku paralelnog slaloma. "Primijetio sam nedostatke, no mjesta za poboljšanje uvijek ima. Natjecanje je bilo zanimljivo, a vjerujem i da ima svijetlu budućnost. No, ipak ne bih želio da sve to preraste u nekakvu skijašku predstavu jer Svjetski kup ne bi smio biti show. Sve u svemu, podržavam cijelu tu ideju."

Zaustavili smo je netom prije no što se zajedno sa Sofijom Novoselić i Teom Palić trebala popesti na tribinu kako bi pozdravila navijače. Bila je vesela i raspoložena, a kada smo ju upitali da "kaže što god joj je na umu" požalila se na - vremenske uvjete.

"Hladno mi je! Nadam se da zima sutra neće biti tako oštra te da će atmosferu zagrijati mnogo gledatelja. Pokušat ću im u tome pomoći i dobro odskijati, premda je teško bilo što sada predvidjeti. Uvijek se nečemu nadam, ali vidjet ćemo. Utrka je dovoljno brzo."

Direktor alpskih reprezentacija Vedran Pavlek poslije izvlačenje brojeva dugo je u šatoru ispred Gradske kavane analizirao i vagao mogućnosti te otkrio što od naših cura sutra očekuje.

"Prije nekog vremena Anu je zanimalo kada će ponovno noćna utrka. Godine 2007. bila je u tim uvjetima druga, što je i danas njezin rezultat karijere. Evo, sada ima priliku, nakon što nam je kalendar proteklih nekoliko puta donosio samo dnevnu utrku skijašica. Ove sezone oba slaloma organizirat ćemo u popodnevnim i večernjim satima."

Mlada Riječanka (pre)često ima problema sa zdravljem, no ovoga puta to, srećom, nije slučaj. Kucnuli smo, ipak, u drvo; da ju ne ureknemo. "Trenutačno sam dobro, ozljede me izbjegavaju, a nadam se da će tako i ostati."

Ono u što smo se uvjerili i sami, Pavlek je ubrzo potvrdio. "Mislim da je dobro raspoložena i da se odlično osjeća. Zadnje dvije utrke nije vozila loše kao na samom početku, a ja čvrsto vjerujem da sutra može izboriti plasman među najboljih deset. Naravno, uz podršku domaće publike", dometnuo je.

Iz prve ruke saznali smo i stanje sljemenske staze: "Vrijedna je informacija da je na Sljemenu vrijeme jako lijepo - mnogo ljudi ne zna da je gore zapravo sunčano. Prognoza za utorak vrlo je dobra te ovom prilikom pozivam sve koji još nisu nabavili ulaznicu da to učine i dođu bodriti naše cure. Podrška im sigurno može pomoći. Na Crvenom spustu bili su treneri, skijašice su trenirale na zelenom spustu, ali on je uglavnom isto pripremljen. Staza izgleda perfektno i vjerujem da će izdržati svih 70 skijašica. To nam je i cilj - svima osigurati jednake uvjete."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.01.2011. u 22:44
    priče za malu djecu, nije svladala tehniku, za sve je već kasno
    Obrisan korisnik