Zimski sportovi

Schild: "Sutra očekujem pobjedu"

Ana Legradi • ponedjeljak, 03.01.2011.
Schild: "Sutra očekujem pobjedu"
Foto: Kristijan Komarica

Predstavnica iz Slovenije je na ovogodišnje izdanje Snježne kraljice stigla s vjetrom u leđa iz Münchena gdje je ostvarila drugo mjesto. Tina Maze je tako spremna za nove pobjede na Sljemenu, a očekuje i podršku svojih navijača. Marlies Schild, pak, od ove utrke želi jako puno...

"Iako je sutra radni dan, nadam se kako će na Sljeme stići i moji navijači iz Slovenije te očekujem glasnu podršku s tribina", kazala je Tina Maze uoči utrke u utorak.

27-godišnja Slovenka je večeras dobila startni broj osam, a s obzirom na ostvareni plasman na zadnjem natjecanju u Münchenu, nada se publici koja je u Njemačkoj izostala.

"Sutra se nadam kako ću dobro skijati i ostvariti povoljan rezultat", skromno je dodala Maze nakon izvlačenja startnih brojeva.

Finska skijašica Tanja Poutiainen izjavila kako je njen glavni favorit Austrijanka Marlies Schild čiju kvalitetu uspoređuje s Janicom Kostelić. Schild je dobila startni broj dva, a dosadašnja dvostruka pobjednica Snježne kraljice ne krije očekivanja.

"Sutra ću utrku odraditi kako najbolje znam. Atmosfera u Zagrebu je uvijek odlična, pred takvom publikom nije teško postići odličan rezultat. Naravno da se nadam pobjedi."

Schild usporedbe s Janicom, našom legendom skijanja, ne poriče, a na Sljeme uvijek dolazi dobro pripremljena što je vidljivo po rezultatima. "Trenutno sam u odličnoj formi, stoga s razlogom sutra očekujem pobjedu."

Češka predstavnica Šarka Zahrobska sutra starta četvrta, a noćna utrka na Sljemenu je za nju nezaboravan doživljaj. "Nadam se da ću imati dobar dan, a učinit ću sve da ostvarim što bolji rezultat. U Zagrebu je uvijek odlično skijati, organizacija je vrhunska. Lijepo se vratiti u Zagreb jer znam da atmosfera i navijanje nikada ne izostaju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!