Zimski sportovi

Sljeme očekuje preko 10 tisuća gledatelja

Ana Legradi • ponedjeljak, 03.01.2011.
Sljeme očekuje preko 10 tisuća gledatelja
Foto: Dejan Popek

Sljeme će sutra pohoditi najmanje 4.000 ljubitelja skijanja i svježeg zraka ponad Zagreba, no očekuje ih se i puno više. U utorak je na rasporedu ženski slalom, a navijači će pratiti oštru borbu skijašica koje su se do sada dva puta okitile krunom Snježne kraljice, Finkinje Tanje Poutiainen i Austrijanke Marlies Schild.

Do danas u 16 sati prodano je preko 4.000 ulaznica za žensku utrku i gotovo 7.000 ulaznica za mušku utrku slaloma Vip Snow Queen Trophy 2011. Ženski slalom vozi se sutra, 4. siječnja, prva vožnja je na rasporedu u 15 sati, a druga u 18 sati. Muški slalom je na rasporedu u četvrtak, 6. siječnja. Pojačana prodaja počela je tek početkom prošlog tjedna, a iskustva s prijašnjih utrka pokazuju da prodaja naglo raste u nekoliko zadnjih dana prije utrke.

Ulaznice se odlično prodaju i na sam dan utrka jer veliki broj gledatelja prati vremensku prognozu i do zadnjeg trenutka čeka s odlukom o odlasku na utrku. Svi su pritom navikli da ulaznica ima dovoljno, a tako će biti i ove godine.

Ulaznice su u prodaji u odabranim Vip centrima te poslovnicama Generalturista i Eventima. Kao i svake godine, na dane utrka ulaznice će se od 10:30 do 17 sati prodavati i na Mihaljevcu kod mjesta polaska autobusa te u Turističkoj zajednici Stubičkih toplica.

Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a za djecu od sedam do 15 godina cijene su 40 i 60 kuna za jedan odnosno oba dana, dok su za odrasle cijene 100 kuna za jedan i 150 kuna za oba dana.

S kupljenom ulaznicom za Vip Snow Queen Trophy 2011. može se ostvariti i popust od 40 posto na karte u svim vlakovima Hrvatskih željeznica. U cijenu ulaznica uključeni su ne samo besplatan prijevoz i zabava, nego i hrana i piće, a po tome su sljemenske utrke jedinstvene u svijetu.

Kako je prognoza vrlo povoljna, očekuje se suho, sunčano i hladno vrijeme, to predstavlja gotovo idealne uvjete za navijanje uživo. Kako do sada prodani broj ulaznica prati trendove prijašnjih godina u isto vrijeme, na Sljemenu se na ženskoj utrci očekuje ukupno 10-tak tisuća, a na muškoj 20-tak tisuća ljudi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!