Ostali sportovi

GP Croatia: Najbolji karatisti u Samoboru

Sportnet • utorak, 11.01.2011.
GP Croatia: Najbolji karatisti u Samoboru
Foto: Ivan Lacković

U Samoboru se 15. i 16. siječnja održava 20. po redu tradicionalni karate turnir GRAND PRIX CROATIA u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor. Suorganizator je Hrvatski karate savez, a pokrovitelji su Grad Samobor i Zajednica Športskih udruga i saveza zagrebačke županije...

Želja i cilj organizatora ovog turnira je da okupi najbolje karatiste ove regije, ali i šire, te da to istima bude posljednja provjera pred europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koje se ove godine održava u Novom Sadu od 10. do 13. veljače. Samim time zagarantirane su vrhunske karate borbe za gledatelje, a izbornici nacionalnih selekcija dobiti će puni uvid u trenutačnu sportsku formu svojih pulena.

Uz ovaj dio turnira u mlađim uzrastima najintereantniji će svakako biti seniorski muški dio natjecanja na kome će se natjecatelji boriti u apsolutnoj kategoriji za vrlo primamljive nagrade. Najboljem će pripasti 2000 eura, drugoplasiranom 500 euraa i atraktivno ljetovanje na Šolti, trećeplasirani će osvojiti 500, a četvtoplasirani 250 eura.

Očekuje se da će u samoborskoj sportskoj dvorani u dva dana nastupiti oko 1000 natjecatelja iz svih kategorija.

U siječnju prošle godine je na 19. Grand prix-u, u Samoboru u dva dana natjecanja sudjelovalo 1044 natjecatelja iz 132 kluba i 18 zemalja.

Ove godine su stigle prijave iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Srbije, Crne Gore, Austrije, Češke, Senegala, Makedonije, Francuske, Danske, Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Latvije te Belgije i Luksemburga.

Prvog dana, 15. siječnja (subota) na tatami će izaći kadeti (14-16 godina), juniori (16 - 18 godina), mlađi seniori (18 – 21 godina) i seniori - dok je drugi dan (nedjelja) predviđen za mlađe uzrasne kategorije (od 7 do 14 godina starosti) u borbama te za kadete,juniore i mlađe seniore u katama.

Unatoč izuzetnoj kvaliteti ovog velebnog natjecanja očekuje se dobar nastup predstavnika hrvatskog karate sporta.

Potrebno je napomenuti da će na turniru suditi krema svjetske sudačke organizacije što je jedna velika garancija da će se na kraju najbolji popeti na pobjedničko postolje sportske dvorane Samobor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!