Košarka

Cedevita izdržala samo poluvrijeme

Iz Draženovog domaIvor Krapac • utorak, 25.01.2011.
Cedevita izdržala samo poluvrijeme
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite doživjeli su poraz i u drugom kolu skupine I drugog kruga Eurokupa. Momčad Ace Petrovića se u Draženovom domu dobro držala u prvih 20 minuta protiv Uniksa iz Kazana, no gosti iz Rusije su u trećoj četvrtini došli na svoje i riješili utakmicu...

Nakon prošlotjednog lošeg izdanja u Vršcu, uz poraz od Hemofarma, Cedevita je ostala praznih ruku i u drugom nastupu u Topu 16 Eurokupa. Uniks je s gostovanja u Zagrebu otišao s 94:76, a sve je riješila odlična treća četvrtina gostiju.

Nakon Cedevitinih tri poena minusa na poluvremenu (41:38), Uniks je treću dionicu dobio su s 35:19 i u posljednjih deset minuta ušao sa 76:57 na semaforu. Momčadi s toliko iskustva i kvalitete nije bio problem zadržati tako visoku prednost.

Cedevita bez Edwardsa

Vezane vijesti

Na izostanak Marina Baždarića je momčad Ace Petrovića već i naviknuta, no ovog utorka bili su i bez gripoznog Corsleyja Edwardsa, koji bi jako dobro došao u borbi pod košem. Ovako su minute na "petici" morali iznijeti Trent Plaisted i Franko Kaštropil.

Gosti iz Rusije, pak, još uvijek ne mogu računati na hrvatskog reprezentativca Marka Popovića. Pop je zbog loma ruke na prisilnoj pauzi od sredine prosinca i nije ga bilo u Zagrebu.

Gosti iz Rusije su već početkom utakmice najavili svoje ambicije u Draženovom domu. Minard, Lyday i Veremejenko donijeli su im ranih 6:0, a do sredine prve četvrtine, to vodstvo je još malo naraslo. Lyday je u petoj minuti tricom povisio na 13:6, da bi se Cedevita nakon toga trgnula i potpuno vratila u igru.

Uz koš i dodatno Vukušića, momčad Ace Petrovića prvo se približila, a serija od 6:0 donijela je preokret i vodstvo od 18:17 dvije minute do kraja četvrtine. No, gosti su odgovorili poenima Rizvića pod košem i tricom McCartyja za njihovih 22:18, što domaći nisu previše smanjili nakon prvih deset minuta (26:23).

Rano u drugoj dionici, sa Slavkom Vranešom na parketu, Uniks je stao u zonu, a Cedeviti je trebalo vremena da se na to navikne. U prvih pet minuta četvrtine zabili su samo Draper i Kaštropil, splitski centar nakon dvostruke piruete oko Vraneša u reketu, a gosti su to naplatili s četiri uzastopna poena Lampea u mini-seriji od 5:0 za odmak do 36:27.

Srećom za Cedevitu, druga polovica druge četvrtine bila je puno bolja. Princ je ubacio dvije, a Vukušić jednu tricu u smanjenju na samo 39:38, domaći su u završnici poluvremena imali i napad za vodstvo, ali nisu ga iskoristili. Kada nije Petrovićeva momčad, zabili su gosti, dva slobodna bacanja Veremejenka postavila su 41:38 nakon prvih 20 minuta.

U trećoj četvrtini sve je otišlo u smjeru momčadi Jevgenija Pašutina. Cedevita je bila blizu samo u ranoj fazi drugog poluvremena, da bi potom Minard dvicom i Lyday tricom odveli goste do 50:43, ali na tome nije stalo. McCarty je s tri trice između 24. i 26. minute bio glavni adut Uniksa u odmaku do 67:47, što se, objektivmo, više nije moglo stići.

Gran Canaria jača od Hemofarma

U drugoj utakmici drugog kola skupine I Gran Canaria potvrdila je snagu na domaćem terenu sa 72:66 protiv Hemofarma. Domaće je s 27 poena i pet skokova vodio Jaycee Carroll, dok su gosti iz Vršca imali trojicu dvoznamekastih strijelaca - Borisa Savovića s 13 poena i pet skokova, Marka Šutala s 11 poena i Miloša Borisova s deset poena i devet skokova.

Domaći su u završnoj dionici najbliže bili na -14, dok je Pašutinova momčad bježala i do +24, uz McCartyjeve poene za maksimalnih 92:68 tri minute do kraja. Na koncu, zaustavilo se na 18 razlike.

Najefikasniji igrači pobjednika bili su Kelly McCarty (22 poena, pet skokova) i Terrell Lyday (20 poena, šest asistencija i pet skokova). Maciej Lampe dodao je 17, a Hasan Rizvić 15 poena, obojica i s po osam skokova.

Za Cedevitu je najviše zabio Dontaye Draper, 16 poena, ali nije bio šuterski raspoložen, s 5/15 iz igre, 1/6 za tricu. Dodao je i šest asistencija. Vedran Vukušić pridružio se s 13, Vedran Princ s 12, a Trent Plaisted s 11 poena.

U trećem kolu Cedevita će ponovno biti kod kuće. Idućeg utorka u Draženov dom dolazi Gran Canaria.

Eurokup - skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Cedevita76:94Uniks Kazan
Gran Canaria72:66Vršac
1Uniks Kazan 42+33
2Cedevita 42-18
3Gran Canaria 24-2
4Vršac 24-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup - skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Cedevita76:94Uniks Kazan
Gran Canaria72:66Vršac
1Uniks Kazan 42+33
2Cedevita 42-18
3Gran Canaria 24-2
4Vršac 24-13

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng26.01.2011. u 00:16
    bio na utakmici...ni u jednom trenutku cedevita nije parirala rusima
    vlacng