Košarka

Aco: "Klasu-dvije iznad svih u grupi"

Iz Draženovog domaIvor Krapac • srijeda, 26.01.2011.
Aco: "Klasu-dvije iznad svih u grupi"
Foto: Kristijan Komarica

Iako je rezultat nakon prvog poluvremena nudio nadu, Cedevita u nastavku utakmice nije uspjela zadržati razigrani Uniks iz Kazana, koji je proslavio i drugu pobjedu u drugom krugu Eurokupa. Momčad Ace Petrovića je sve izglede za sretniji kraj izgubila u trećoj četvrtini, a Cedevitin trener je nakon poraza hvalio protivnika...

"Ovu utakmicu nećemo imati što zaboravljati, pobijedio je kvalitetniji protivnik i tu nema previše priče", opisao je Aco Petrović ogled koji je okončan s 94:76 u Uniksovu korist. Nakon prvih 20 minuta, s 41:38 za goste, još je sve bilo otvoreno, no bijeg ruskog kluba do 76:57 uoči završnih deset minuta otklonio je svu neizvjesnost.

"Razlika u kvaliteti se najviše očitovala u trenutku kad smo htjeli izaći u treću četvrtinu da dodatno zakompliciramo stvari, ali oni su tu četvrtinu otvorili šutirajući 6/6, mi smo se držali s 4/6 ili 5/6, ali dogodile su nam se dvije minute potpunog blackouta. Nismo iskontrolirali dva skoka, promašili smo dva zicera i u tren oka utakmica je otišla na 20 poena prednosti", dodao je trener Cedevite.

Vezane vijesti

Vedran Princ: "Oni su jedna od najboljih ekipa s kojima smo igrali ove sezone. Dobro smo se držali u prvom poluvremenu, ali sredinom treće četvrtine upali smo u rupu i tu su nam napravili 20 razlike, pa sačuvali prednost do kraja. Bila je i velika razlika u skoku, imali su 15 skokova više od nas, sigurno je da nam je tu nedostajao i Edwards".

"S obzirom da smo ih pojačanom agresivnošću natjerali na 13 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, postojala je nekakva lažna nada da, ako još malo pritisnemo, možemo nešto u ostatku utakmice. Međutim, ušli su sa šutom 6/6 u trećoj, 35 primljenih poena u tih deset minuta možda je rekordno za nas, ali na stranu naša obrana - pogodili su sve živo, riješili sve živo i jednostavno, utakmica je tu bila gotova".

Bez obzira na dva poraza u prva dva kola, Cedevita još neće potpisati predaju u Eurokupu. "Uniks je definitivno najjača momčad, nisam siguran da će dobiti na Kanarima jer je tamo težak teren, ali mislim da su klasu ili dvije iznad svih ostalih u ovoj grupi", dodao je Aco: "Mi ćemo u svakom slučaju pokušati reagirati protiv Gran Canarije, ukoliko nam uspije, dobro, a ukoliko ne, dijelit ćemo minutažu u tri utakmice koje su nam ostale. Tada ćemo već imati i Baždarića, u tom slučaju bi nam te tri utakmice koristile i da njega vraćamo u formu".

Ipak, glavni dio pozornosti usmjeren je na NLB ligu: "Imamo osam kola do kraja, svaka iduća utakmica bit će nam utakmica sezone". Prva je na redu u subotu u Sutinskim vrelima protiv Širokog.

Kelly McCarty: "Znali smo da nas ovdje čeka jako dobra momčad, spremili smo se i trudili to prenijeti na parket. Dobro smo odradili utakmicu, fokusirali smo se, držali se onoga što nam je trener rekao u pripremi. Cilj nam je otići što dalje možemo, imamo prilično novu momčad, gladni smo - ne mislimo da smo najbolja momčad u grupi, ali znamo da možemo dobiti svakoga ako napravimo sve što trebamo".

Jevgenij Pašutin kazao je da je u njegovoj momčadi sve kretalo od obrane: "Gledamo utakmicu po utakmicu, ako igramo čvrsto u obrani, imat ćemo rezultate. Sada ćemo se koncentrirati na Hemofarm, grupa nam je vrlo jaka, svatko može dobiti svakoga i može biti iznenađenja ako se ne pripremiš dobro".

Uniksov trener i dalje ne može računati na Marka Popovića, koji bi se, nakon novih pregleda slomljene kosti na ruci, mogao vratiti za tjedan ili dva, a hrvatski reprezentativac mu, kaže, dosta nedostaje: "Cijenim Marka, čekam ga da se vrati, jedan je od najboljih strijelaca u Europi. Taktički nismo puno promijenili bez njega, ne mijenjamo naš napad, samo smo ga prilagodili igračima koji su tu".

Eurokup - skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Cedevita76:94Uniks Kazan
Gran Canaria72:66Vršac
1Uniks Kazan 42+33
2Cedevita 42-18
3Gran Canaria 24-2
4Vršac 24-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup - skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Cedevita76:94Uniks Kazan
Gran Canaria72:66Vršac
1Uniks Kazan 42+33
2Cedevita 42-18
3Gran Canaria 24-2
4Vršac 24-13

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!