Košarka

Kus i Barać dobitnici tijesnih završnica

Borna Rupnik • nedjelja, 30.01.2011.
Kus i Barać dobitnici tijesnih završnica
Foto: Kristijan Komarica

U subotu su odigrane prve četiri utakmice španjolskog košarkaškog prvenstva, a za razliku od prošlog vikenda, tijesnih završnica nije nedostajalo. Hrvatski košarkaši pritom, ipak, nisu bili posebno efikasni, no dali su svoj obol...

Čak su tri utakmice subotnjeg programa ACB lige završile samo s jednim ili dva koša prednosti za pobjednike te je tako nadoknađen nedostatak većih uzbuđenja u prošlom kolu, a jedini je svog suparnika uvjerljivo svladao Estudiantes.

Valladolid je posrnuo već u prvom dijelu susreta, a u konačnih 77:60 svi su igrači domaćina dali barem jedan koš. Kod Valladolida se istaknuo Slaughter sa 16 ubačaja.

Caja Laboral pred svojim je navijačima nadjačala Unicaju iz Malage, koja je u zadnje dvije minute nadoknadila sedam koševa minusa. Čovjekom odluke u zadnjem napadu pokazao se Huertas, koji je iz drugog pokušaja ubacio za konačnih 76:74.

Najbolji igrač utakmice bio je San Emeterio s učinkom od 20 koševa, 11 skokova i četiri dodavanja, Huertas je dodao 16 koševa, a naš Stanko Barać na terenu je proveo 23 minute te ubacio šest koševa uz isto toliko skokova. Unicaju je predvodio Fitch sa 17 pogodaka.

U međusobnom obračunu susreli su se Davor Kus i Mario Stojić. Kus je ubacio četiri koša, Stojić je ostao na nuli (ali uz pet skokova), a na kraju je Kus mogao i proslaviti pobjedu 74:73. Bodove je Fuenlabradi protiv Alicantea, naime, donio Valters s linije slobodnih bacanja jer je Doellman, inače strijelac 27 koševa, promašio zadnji napad gostiju.

Pobjedničkim se košem mogao pohvaliti i Adam Chubb, koji je na semaforu ispisao 81:80 u dvoboju Zaragoze i Gran Canarije.

ACB, 19. kolo:
Caja Laboral - Unicaja 76:74
Fuenlabrada - Alicante 74:73
Zaragoza - Gran Canaria 81:80
Estudiantes - Valladolid 77:60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!