Tenis

Karanušićev drugi korak

Ivor Krapac • ponedjeljak, 31.01.2011.
Karanušićev drugi korak
Foto: Kristijan Komarica

Roko Karanušić je jedini Hrvat koji će se u ponedjeljak u završnici kvalifikacija boriti za ulazak u glavni turnir PBZ Zagreb Indoorsa. Roko je u nedjelju prošao niz izazova u prvom setu protiv Rusa Andreja Kumancova...

Prije koju godinu, Roko Karanušić ne bi imao puno razloga strahovati od protivnika ranga Andreja Kumancova, 362. na svijetu, no kako se Roko lani sasvim zagubio, potonuo sve do razine Futuresa i na trenutno 426. mjesto na ATP ljestvici - ništa nije lako. U drugom kolu kvalifikacija zagrebačkog dvoranskog turnira išlo je jako teško u prvom setu, da bi u nastavku hrvatski adut došao na svoje i slavio sa 7:6(6) i 6:3.

Raspored za ponedjeljak

Ledena dvorana, 10:30 sati: Koubek - A. Balazs, Bogomolov Jr. - Karanušić, Škugor - F. Mayer (ne prije 14), Granollers - Dodig (ne prije 17), Mektić - Berrer, Kunjicin/Ljubičić - Aspelin/Knowle.

Dvorana II, 10:30 sati: Bedene - Lajović, Kavčič - Sidorenko, Lacko - Ilhan (ne prije 16), Garcia-Lopez/Zverev - Erlich/A. Ram.

Na tom putu, Roko je nadoknadio break minusa u prvoj dionici, izvukao stvar u tie-breaku, pa u drugom setu slavio lakše. U završnom kolu u ponedjeljak čeka ga četvrti nositelj, Amerikanac Alex Bogomolov Jr., a taj meč bit će drugi iza 10:30 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Kristijan Mesaroš i Marko Mijačević izgubili su u drugom kvalifikacijskom kolu. Od Mesaroša je sa 6:4 i 6:4 bio bolji Slovenac Aljaž Bedene, a Mijačević se oprostio sa 6:2 i 6:2 u korist Srbina Dušana Lajovića.

Uz Karanušića, u ponedjeljak će u singlu u akciji biti i trojica hrvatskih igrača u prvom kolu glavnog ždrijeba.

Franko Škugor će se ne prije 14 sati u Ledenoj sresti s petopostavljenim Nijemcem Florianom Mayerom, Ivana Dodiga ne prije 17 čeka šesti nositelj, Španjolac Marcel Granollers, a nakon završetka tog meča, Nikola Mektić srest će se s lanjskim finalistom, osmopostavljenim Nijemcem Michaelom Berrerom.

PBZ Zagreb Indoors, kvalifikacije, drugo kolo: Kavčič (Slovenija, 1) - Brkić (BiH) 6:2, 6:4, Sidorenko (Francuska, 7) - Pašanski (Srbija) 7:5, 7:6(2), Koubek (Austrija, 2) - Kas (Njemačka) 6:1, 6:4, A. Balazs (Mađarska, 5) - Tošić (Crna Gora) 3:6, 6:3, 6:3, Bedene (Slovenija) - Mesaroš (Hrvatska) 6:4, 6:4, Lajović (Srbija) - Mijačević (Hrvatska) 6:2, 6:2, Bogomolov Jr. (SAD, 4) - Bašić (BiH) 6:3, 6:4, Karanušić (Hrvatska) - Kumancov (Rusija) 7:6(6), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!