Rukomet

Mali problemi s parovima

Ivana Strahija • utorak, 01.02.2011.
Mali problemi s parovima
Foto: Ivana Strahija

Izvučeni su parovi osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa, a u njemu bi trebao igrati i RK Karlovac. No, ta je ekipa ispala iz Kupa još u prosincu, protiv drugoligaša Dugog Sela.

Hrvatski rukometni kup ušao je u osminu finala, a u prostorijama HRS-a u ponedjeljak su izvučeni parovi klubova koji će jedni protiv drugih igrati za prolazak u četvrtfinale.

Nexe je tako uparen sa Zametom, Arena je dobila najtežeg protivnika, Croatia osiguranje, Bjelovar će snage odmjeriti sa Siscijom, Buzet sa EMC Splitom, Zadar s Porečom, Spačva iz Vinkovaca treba igrati protiv Dubrave, a AG Dinas protiv Rudara. No, osmi je par najzanimljiviji, Vidovec BIOS trebao bi odigrati protiv - Karlovca.

Vezane vijesti

Iako bi taj dvoboj svakako bio izuzetno interesantan, jer vidovečki drugoligaši ove sezone pune svoju dvoranu i postali su pravu rukometni hit Varaždinske županije, pa bi borba s premijerligašom Karlovcem za prolazak u četvrtfinale sigurno bila izuzetno zanimljiva, postoji mali problem.

Karlovac je naime još 1. prosinca, iz Kupa ispao od strane drugoligaša Dugog Sela, rezultatom 28:30. Nije stoga jasno kako se Karlovac uopće mogao pojaviti u ždrijebu, no kako neslužbeno doznajemo, inicijalno je u njemu bilo i RK Međimurje, koje je iz Kupa ove sezone suspendirano, zbog odbijanja odlaska na prošlosezonsku završnicu tog natjecanja.

Kup je reguliran Propozicijama natjecanja HRS-a, u kojem stoji da je ždrijeb osmine finala poludirigiran, te da po dva kluba iz svake od pet regija ulaze u bubanj sa šest najboljih prošle sezone u Premijer ligi. Dok čekamo odgovor iz HRS-a, možemo samo pretpostaviti da je upravo tu došlo do zabune, s obzirom da je Međimurje (prošle sezone četvrto na tablici), suspendirano iz Kupa, u njega je kao sedmi na tablici ušao Karlovac.

No, jasno je da Karlovac ne može igrati u osmini finala kad je već ispao, pa očekujemo vijest iz HRS-a o ispravljanju tog para.

Parovi, kako su jučer izvučeni, glase:
Vidovec BIOS – Karlovac
Nexe – Zamet
Arena Jadrograd – Croatia osiguranje
Zadar – Poreč
Bjelovar – Siscia
Buzet – EMC Split
Spačva Vinkovci – Dubrava
AG Dinas - Rudar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!