Košarka

Wright: "Jako sam sretan"

Edvard Burić • srijeda, 02.02.2011.
Wright: "Jako sam sretan"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite upisali su još jednu povijesnu pobjedu. Prvi Last 16 Eurokup uspjeh ostvaren je nakon 45 minuta rovovske bitke protiv vrlo dobre španjolske Gran Canarije.

Cedevita piše vlastitu povijest. Svako malo u knjige ulazi "prvi put". Gran Canaria će biti upisana kao klub koji je prvi osjetio gorčinu poraza u dvobojima koje Cedevita igra u drugoj fazi Eurokupa.

Zagrepčani su nevjerojatnim fanatizmom izborili, možda je bolje reći iščupali produžetak u kojem su na krilima fantastičnog Damjana Rudeža došli do prve pobjede. Ipak, do produžetka ne bi ni došlo da Bracey Wright nije bio inspiriran u posljednjem napadu.

Vezane vijesti

Amerikanac je realizirao prvo slobodno bacanje za 94:96, zatim namjerno promašio drugo, najbolje se snašao u gužvi, uhvatio loptu i pogodio za produžetak - 96:96.

"Nisam očekivao da ću uhvatiti tu loptu nakon što sam namjerno promašio drugo slobodno bacanje. No, lopta je došla k meni i pogodio sam", zadovoljan i sretan nakon utakmice bio je Wright.

"Doista smo se naporno borili. Obje momčadi su igrale dobro u napadu, dok smo u obrani bili tek solidni. Za nas je ovo veoma važna pobjeda i jako sam sretan", dodaje Wright, a prenose službene klupske stranice.

Nakon ovakve pobjede logično je očekivati zadovoljstvo pobjedničkog trenera. Aleksandar Petrović: "Moram priznati da sam iznimno ponosan na svoje igrače. Vjerovali smo čitavu utakmicu da možemo. Na terenu smo ostavili čitavo srce."

Važna pobjeda ostavlja Cedevitu u borbi na nastavak europskih nadmetanja. Zagrepčani sasvim sigurno nisu trošili posljednje atome snage da bi u idućem kolu pali bez ispaljenog metka. "Imamo pravo za dva tjedna u gostima kod Gran Canarije pokušati odigrati još jednu dobru utakmicu, s tim da ćemo tada biti jači za Marina Baždarića i Tomislava Petrovića", kaže Aco.

Cedevitu sada očekuje dvoboj protiv Budućnosti u Podgorici u sklopu 20. kola NLB lige, a onda je na redu borbu za prvi trofej sezone. Četiri hrvatska NLB ligaša naći će se u Draženovom domu i odlučiti kome pripada Kup Krešimira Ćosića. Cedevita još nema niti jedan trofej u svojim vitrinama i sigurno će izuzetno motivirano doći na završni turnir.

U polufinalu ih čeka Zadar. Iako je možda i najslabija momčad od ove četiri (u drugom polufinalu igraju Zagreb Croatia osiguranje i Cibona), Zadrani će svoju priliku tražiti u činjenici da se igra jedna utakmica, ali i inspiraciji koju svakom Zadraninu uvijek daje ime Krešimira Ćosića.

Cedevita je pobjedom nad Gran Canarijom ostala u borbi za nastavak natjecanja u Eurokupu, vrlo dobro stoji u NLB ligi, a ima i ambicije u hrvatskom prvenstvu i kupu. Povratkom Marina Baždarića (možda već za kup), zagrebački će sastav dobiti kvalitetu više, a onda bi i poneki trofej mogao put Podsuseda.

Eurokup - skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Vršac83:84Uniks Kazan
Cedevita114:110 *Gran Canaria
1Uniks Kazan 42+33
2Cedevita 42-18
3Gran Canaria 24-2
4Vršac 24-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup - skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Vršac83:84Uniks Kazan
Cedevita114:110 *Gran Canaria
1Uniks Kazan 42+33
2Cedevita 42-18
3Gran Canaria 24-2
4Vršac 24-13

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng02.02.2011. u 15:40
    sto se reklamira cedevita na svakom koraku!
    vlacng
  • Obrisan korisnik02.02.2011. u 13:13
    tekma za gledat vrhunska a španjolci su prezentirali odličnu košarku a obrana je bila malo malo mekša
    Obrisan korisnik
  • Gomez6902.02.2011. u 11:06
    da... zicer ste u obrani bili "solidni" .... alo, pa obrane ni bilo!!!
    Gomez69