Tenis

Čilić: "Na početku je letjelo na sve strane"

Iz Doma sportovaIvor Krapac • srijeda, 02.02.2011.
Čilić: "Na početku je letjelo na sve strane"
Foto: Kristijan Komarica

Zadovoljan servisom, a puno manje sretan igrom, Marin Čilić ipak je dohvatio četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa. Nakon što je u prvom ovogodišnjem nastupu u singlu u Ledenoj ispratio Igora Kunjicina, kazao je da može i treba bolje od onoga što je pokazao...

Uz probleme u prvom i lakši posao u drugom setu, Marin Čilić prebrodio je prvu prepreku u Zagrebu. Igor Kunjicin je u prvoj dionici bio ozbiljna prijetnja, imao je break prednosti, a nakon što je to ispustio, i set-loptu protiv servisa kod vodstva od 5:4, ali Marin se oba puta vratio i na koncu slavio sa 7:6(3) i 6:2.

"Krenuo sam u meč kako sam mislio da trebam, ali loptice su letjele na sve strane - ne znam je li zbog podloge ili tenisica, no nisam imao dobar tajming stizanja na lopticu. Pogotovo sam puno razbacao kada sam izgubio servis", prisjetio se Čilić problema kroz koje je prolazio.

Susret s Mayerom mogao bi biti najava prvog kola Davis Cupa u ožujku. "Vjerujem da ćemo se tada ponovno sresti, ali opet, sada mi je bitno da dobijem ovo četvrtfinale i da odigram što više mečeva mogu", najavio je drugi hrvatski reket.

"Nije bilo idealno, solidno sam servirao, ali s igrom sam trebao više. U nekim situacijama sam bio prepasivan, u nekima preagresivan", nastavio je prvopostavljeni hrvatski igrač, dodajući da se biranje pravog pristupa ipak ne pretvara u konfuziju u glavi: "Ne bih to baš tako nazvao, ali moram naći ritam, dobro je da sam agresivan, no ne smijem ići glavom kroza zid. Danas sam našao ono što mi je trebalo da pobijedim".

U četvrtfinalu slijedi Florian Mayer, koji je početkom sezone igrao četvrtfinale Brisbanea i polufinale Sydneyja, na Australian Openu iznenadio je Nikolaja Davidenka, a u Zagrebu se probio među posljednjih osam pobjedama nad Frankom Škugorom i Radekom Štepanekom.

Marin ga pamti po lanjskom porazu u prvom kolu Wimbledona, zna koliko Nijemac može biti opasan: "Vrlo je neugodan kada je u solidnoj formi. Zna napasti sa servis-volej igrom, zna se i obraniti, izmiksati igru sa sliceom ako treba... Moram bolje nego danas, bio sam na rubu, ovakva igra neće mi pomoći u jačim mečevima".

"Već sada sam razmišljao udariti poneku lopticu da se vratim u ritam, a sutra na treningu ću se koncentrirati na to da se pokrenem, treba mi dobar trening da pronađem pravi ritam za udarce", zaključio je Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2011. u 22:57
    moj marine pa šta tebi treba više, moj bože, uvijek ima neke izgovore, ovo danas je bilo vrlo loše sreća pa je kunjicin očajan
    Obrisan korisnik