Tenis

Ljubo prvi, Dodig drugi put

Ivor Krapac • srijeda, 02.02.2011.
Ljubo prvi, Dodig drugi put
Foto: Kristijan Komarica

Dvojica Ivana, Ljubičić i Dodig, u četvrtak će se pokušati pridružiti Marinu Čiliću u četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa. Budu li jači od svojih protivnika, među posljednjih osam ići će jedan na drugoga...

Nakon uvjerljivog poraza u prvom kolu parova, u kojima je igrao s Igorom Kunjicinom, Ivan Ljubičić nadat će se puno boljem u pojedinačnoj konkurenciji. S obzirom da je drugi nositelj, na startu turnira bio je slobodan, a prvi nastup u singlu odradit će protiv Nijemca Daniela Brandsa, 79. tenisača svijeta.

23-godišnji njemački igrač je prošlog tjedna bio finalist Challengera u Heilbronnu, dok je na zagrebačkom Indoorsu u prvom kolu zaskočio Ivu Karlovića. S prvim hrvatskim reketom se još nije susretao, a prvi ogled na rasporedu je ne prije 17 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Raspored za četvrtak

Ledena dvorana, 11:30 sati: Petzschner - Bogomolov Jr., Gasquet - Clement (ne prije 13:50), Brands - Ljubičić (ne prije 17), Dodig - Marčenko.

Dvorana II, 15 sati: Dlouhy/Štepanek - Polašek/Zelenay, Clement/Kas - Norman/Tecau (nakon prikladnog odmora).

Iza Ljubičića i Brandsa, na red za nastup na središnjem terenu doći će Ivan Dodig, koji će pokušati uzvratiti Ukrajincu Ilji Marčenku (82.) za lanjski poraz među posljednjih 16 u Zagrebu. Dodig je do osmine finala došao sa 6:3 i 6:2 protiv šestog nositelja, Španjolca Marcela Granollersa, dok je Marčenko imao nešto teži posao, na startu je sa 7:5 i 6:2 pobijedio srpskog kvalifikanta Dušana Lajovića.

"Prošle godine mi je očitao lekciju kako dobiti meč, nadam se da sam izvukao pouku", prisjetio se Dodig lanjskih 6:4 i 6:2 u Ukrajinčevu korist, dodajući kako se, bez obzira što ove sezone igra bolje, ne osjeća kao favorit u novom ogledu.

Za razliku od prošle godine, Marčenko će ga teško iznenaditi pristupom na terenu: "Igra dosta defanzivno, odlično se kreće, voli navesti protivnika na neforsirane pogreške, a bekhendom zna i 'potegnuti'. Ako želim pobjedu, morat ću biti agresivan. Podloga? Odgovaralo bi mi da je malo brža, šanse bi mi time bile malo veće, ali neće smetati. Volim igrati u dvorani i mislim da će biti u redu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!