Košarka

Bujan: "Vratili smo vjeru u košarku"

Iz Košarkaškog centra Dražen Petrović:Edvard Burić • srijeda, 09.02.2011.
Bujan: "Vratili smo vjeru u košarku"
Foto: Davor Sajko

Zadar je fanatičnom igrom iznenadio Cedevitu i sasvim zasluženo ušao u finale Kupa Krešimira Ćosića. Na konferenciji za novinare trener Cedevite Aleksandar Petrović obavijestio je javnost o podnošenju neopozive ostavke.

Prvo je pred novinare došao vidno uzrujani Aleksandar Petrović. I odmah je krenuo "u glavu": "Čestitke Zadru, maksimalno su zaslužili ovaj trijumf. Ovog trenutka ja ne bih htio ničime umanjiti njihov uspjeh, ali smatram da je ovo neprocjenjiva sramota za klub i smatram se apsolutno najodgovornijim za ovo što se desilo i podnosim neopozivu ostavku na mjesto glavnog trenera Cedevite."

Nevjerojatno je bilo gledati beskrvnu i nezainteresiranu Cedevitu u prvom poluvremenu, a onda kad je Zadar shvatio da može doći do pobjede, za Cedevitu je bilo puno teže.

"Ne bih htio umanjiti pobjedu Zadra koja je apsolutno zaslužena. Ali, izgubiti utakmicu na ovakav način... Ako momčad ne odreagira odgovornost je na treneru i ja je preuzimam na sebe. Momčad sigurno nije zaboravila igrati košarku, što se same ekipe tiče, mislim da je apsolutno na vrijeme za momčad", kaže Aco.

"Nismo zaslužili dobiti utakmicu. Prije sedam dana igraš fantastično, i sad igraš loše. Mentalni sklop pojedinih igrača ne funkcionira", reći će Aco nakon ove sramote.

Poraz od Zadra nikad nije i nikad ne bi trebao biti tragedija. Ali, poraz od ekipe koja koristi samo pet igrača, e to je već nešto drugo. Možda bi se igrači trebali zapitati i dobro razmisliti o svom odnosu prema poslu kojim se bave.

Trener Petrović sigurno snosi određenu odgovornost, ali ne može on na parket umjesto njih. Igrači su dobro plaćeni, plaće im redovito stižu kao rijetko kome u današnje vrijeme, a onda im motivirani Zadrani održe lekciju iz odnosa prema košarci. Igrači Cedevite trebali bi biti dobro "opomenuti" novčanim kaznama, a onda će valjda i odnos prema igri biti bolji.

S druge strane, Zadar zaslužuje sve pohvale. Trener Tihomir Bujan je odradio odličan posao u pripremi utakmice i uspio iščupati pobjedu sa samo pet igrača.

Na pitanje o zamjenama samo je rekao: "Znali smo da ćemo igrati s pet igrača. Nisam zaboravio na izmjene, ali to su kadeti i juniori od kojih je teško očekivati da participiraju. Jedino da je netko ušao u problem s faulima, onda bismo mijenjali."

U jednom su trenutku razmišljali da čuvaju ekipu za nastavak sezone, ali su odustali. "Stalno smo bili u egalu, stalno u prilici za dobiti utakmicu, rasporedili smo snagu, a time-outove smo koristili za odmor. Odlučili smo da igraju prvotimci, shvatili smo da će nas inače 'naguziti' 50 razlike."

"Vidjeli ste ovo zajedništvo, ekipa se povezala. Svi naši igrači s tribina i klupe su utrčali na parket, čak i Downey koji je s nama manje od tjedan dana", apostrofira Bujan o momčadskom duhu i dodaje: "Vratili smo vjeru u košarku, ne mislim na zadarsku, već općenito".

Zadar će u finalu pokušati iznenaditi Zagreb Croatia osiguranje, ali već i sam plasman u finale je velik uspjeh, pogotovo imajući u vidu sve probleme s kojima se Zadrani susreću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 20:07
    kak sno mi hrvati naivni.....
    Obrisan korisnik
  • fedorad10.02.2011. u 12:45
    Toooooooooooooooooooooo Zadre!Igraj Zadre volimo te mi! I bez sudaca i bez miliona Dalmacija dobit će novog šampiona!
    fedorad
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 10:42
    Niste vratili vjeru u košarku, nego pokazali put kojim trebaju svi u Hrvatskoj ići, a onda se više neće dogoditi da propuštamo velika reprezentativna natjecanja! Bio na tekmi, svaka vam čast!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 08:02
    igraj Zadre volim te !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 04:02
    svaka cast zadru. ovo je dokaz da rezultat ove sezone ne bi nista bio losiji da se nisu dovodili stranci i starkelje
    Obrisan korisnik