Košarka

Anzulović: "Pokazali smo puno nemoći"

Iz Košarkaškog centra Dražen Petrović:Mirza Seferagić • srijeda, 09.02.2011.
Anzulović: "Pokazali smo puno nemoći"
Foto: Davor Sajko

Trener Cibone Dražen Anzulović nakon poraza njegove ekipe od KK Zagreba (86:93) rekao je kako je njegova momčad pokazala previše nemoći protiv odlične ekipe Mladena Erjavca koji je, pak, mogao biti zadovoljan igrom svojih igrača.

Dražen Anzulović je poslije polufinalnog susreta Kupa Krešimira Ćosića čestitao ekipi Zagreba te je objasnio, po njegovom mišljenju, razloge poraza: "Čestitam Mladenu Erjavcu i njegovoj ekipi na zasluženoj pobjedi i odličnoj igri. Moja je momčad odigrala vrlo loše prvo poluvrijeme, a ja nisam siguran zbog čega je to bilo tako. Imali smo nekih problema u zadnje vrijeme, no mislim da to nije uzrok ovog poraza".

"U prvom su nas dijelu pametno iskažnjavali zaslugom svoje centarske linije, a mi smo izgledali potpuno neiskusno u nekim situacijama", no nije sve bilo loše: "Ipak, u drugom smo se poluvremenu uspjeli vratiti s -20 (34:54) na samo -4 (69:73) i tu moram čestitati igračima što su pokazali volju i veliku želju za pobjedom. Međutim, večeras smo pokazali previše nemoći protiv odlične ekipe Zagreba što su oni znali iskoristiti".

Trener Mrava Mladen Erjavec smatra da je njegova ekipa zasluženo slavila: "Imali smo manjih problema u otvaranju utakmice, no nakon toga mislim da smo odigrali odlično prvo poluvrijeme, pogotovo u fazi obrane".

U drugom se dijelu Cibona uspjela približiti, a Eri kaže kako se upravo toga i pribojavao: "Upozoravao sam svoje igrače na poluvremenu na Zubčića i Bogdanovića i na njihov šut za tri poena, a upravo se to i dogodilo u drugom dijelu kada su se uspjeli približiti. No, mi smo se potom skupili u zonu i mislim da smo na kraju zasluženo slavili".

Erjavec je najavio i sutrašnje finale protiv Zadra koji je na senzacionalan način, sa samo pet igrača, slavio protiv Cedevite: "Smatram da u finalu nema favorita. Znam da je njima ova pobjeda podigla samopouzdanje, no i mi smo slavili protiv teškog protivnika. Mi ćemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 11:16
    Istina, samo oni su ti takvi.Kad ih krene najbolji su na svijetu a kad ih ne ide sve bi rusili.Oni to nazivaju temperament a ja malo drugacije..Sjecam se vremena ne tako davnih kad si bio sretan da iz Jazina izades ziv..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 11:10
    Ah, meni su se kao stanovniku s suprotne strane Save potpuno pomješali kvartovi:) Naravno da je Trnsko!! Opčenito za hrvatsku košarku pobjeda Zadra također ima vjerujem dalekosežne posljedice u pozitivnom smislu da se klinci u Zadru i dalmaciji prime ponovno lopte i biti će svima bolje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 10:56
    Sad ces dobit puno (-) za ovaj komentar..hehe! AL od mene imas veliki (+)Cestitke tebi Ciboneta na konacno jednom pravom i strucnom komentaru kakvih ovdje jako nedostaje!Kao navijac mrava potpuno se slazem sa ovim kaj je receno u vezi Cibone a posebno u vezi ovog vezanog za "manje zlo" kaj je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 10:11
    Stvarno smo se ove godine nagledali očajnih predstava Cibone ali mi se ćini da je ova ipak najgora. Kako li se sada osjećaju ljudi u upravi (Antunović, Prkačin... i kompanija) koji su svojim lažnim obećanjima vjerovnicima omogućili Anzuloviću da odigra sa punim rosterom. Nakon jučer viđenoga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Gomez6909.02.2011. u 23:39
    točno to, falilo moći... snage, trke, treninga... želje ima,... ali nije dovoljna.
    Gomez69