Košarka

Novi europski poraz Zadra

Lovro Štrbinić • utorak, 15.02.2011.
Novi europski poraz Zadra
Foto: Kristijan Komarica

U četvrtom kolu drugog kruga Eurochallenge kupa Zadar je dočekao jaki ruski Lokomotiv. Veći dio susreta pružili su dobar otpor gostima, ali u samoj završnici je ponestalo snage i ideje, pa su Zadrani upisali novi europski poraz. Takvim raspletom ujedno su se dosta umanjili svoje izglede da vide četvrtfinale ovog natjecanja.

Nakon uzbuđenja proteklog tjedna na završnici kupa Zadrani su se ovog tjedna vratili svojim europskim obavezama. Na rasporedu je bio domaći ogled s ruskim Lokomotivom iz Kubana, visoko plasiranim sastavom jake ruske lige. U ovu utakmicu Rusi si ušli s istim omjerom (1-2) kao i Zadar, u čijim redovima nije bilo za ovo natjecanje neregistriranog Devona Downeya, a ni ozlijeđenog Vladovića.

Početak susreta nije donio stvaranje veće rezultatske prednosti ni na jednoj strani, a u većem dijelu prve dionice Zadrani su se nalazili u minimalnom vodstvu. Početkom druge četvrtine u probleme s osobnim pogreškama upao je Miro Bilan, ali to nije omelo domaći sastav da i dalje drži rezultat pod kontrolom.

Tek u posljednjim minutama prvog dijela košarkaši Lokomotiva pokazuju zašto su označeni favoritima u ovom dvoboju i prebacuju vodstvo na svoju stranu. Nakon 20 minuta igre na semaforu je pisalo 40:46, a u prvom dijelu Zadrane je predvodio raspoloženi Marko Car. U boljem ritmu gosti nastavljaju i početkom nastavka. Odlaze prvo na 11, a nakon nekoliko napada i na 13 razlike i ponovno vraćaju brige na lica zadarskih navijača. No, Zadar se ne predaje, ne dopušta Rusima da prelome utakmicu i vrlo brzo hvata rezultatski priključak.

U međuvremenu isključujuću petu osobnu pogrešku zaradio je Bilan i tako prisilio Bujana da pokuša razigrati neke druge igrače. Staje pomalo i Car, a ostatak momčadi uspijeva održavati dvoboj u egalu sve do posljednjih nekoliko minuta. Kod rezultat 71:71 četiri minute prije kraja gosti rade seriju 10:0 i tako postavljaju konačni rezultat 81:71. Ovim porazom Zadar se zapravo i oprostio od nastavka natjecanja jer je teško očekivati da se u posljednja dva kola situacija rasplete tako da se Zadar nađe na drugom mjestu u skupini.

Danas je najefikasniji domaći igrač bio Marko Car s 20 poena, od čega je 18 ubacio u prvom dijelu. Marčinković je dodao 11 poena, a Brown osam uz 14 skokova. Goste je predvodio trojac Massey, Wilkinson i Tucker koji je zajedno ubacio čak 63 poena. Najviše je ubacio Massey (20 koševa), a tom učinku je pridodao i osam skokova.

Eurochallenge - skupina L

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zadar71:81Lokomotiv Kuban
Telenet Oostende87:85Prostejov
1Telenet Oostende 51+46
2Lokomotiv Kuban 42+40
3Prostejov 24-12
4Zadar 15-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge - skupina L

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zadar71:81Lokomotiv Kuban
Telenet Oostende87:85Prostejov
1Telenet Oostende 51+46
2Lokomotiv Kuban 42+40
3Prostejov 24-12
4Zadar 15-74

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!