Rukomet

Obrvan: "Svi će igrati u oba smjera"

Damir Žbulj • četvrtak, 17.02.2011.
Obrvan: "Svi će igrati u oba smjera"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreb nastavljaju svoj put u rukometnoj Ligi prvaka. U subotu im u zagrebačku Arenu u goste dolazi rumunjska Constanta u sklopu osmog kola elitnog rukometnog natjecanja.

Turbulentno razdoblje je iz rukometnog kluba CO Zagreb. Svjetsko rukometno prvenstvo je iza nas, došlo je do smjene na trenerskoj klupi, ali sezona se nastavlja te je pred Zagrebašima novi ispit u rukometnoj Ligi prvaka.

U prvom međusobnom ovosezonskom susretu rukometaši Zagreba slavili s uvjerljivih deset pogodaka razlike, ali ovo je sasvim jedna nova utakmica, koja se igra u promijenjenim okolnostima te je toga svjestan i novi trener CO Zagreb Ivica Obrvan: ''Očekujem jednu sasvim drugačiju utakmicu nego što je bila prva između istih protivnika. U tom dvoboju golmani su bili fenomenalni, a naša dva najbolja strijelca, Vukić i Horvat, nisu nam trenutno na raspolaganju. Oslabljeni smo, iscrpljujuće Prvenstvo je iza nas te iz tog razloga ne očekujem laganu utakmicu. Ipak, u svakom slučaju se nadam pobjedi kako bi se što bolje pripremili za iduće dvoboje.''

Osvrnuo se Obrvan i na stanje igrača, koji su bili posljednjih mjeseci zaokupljeni reprezentacijom: "Vidljiv je pomak u raspoloženju i u igri naših reprezentativaca. Treniraju dobro, njihovo psihičko i fizičko stanje se popravlja te očekujem njihov puni doprinos u utakmicama koje dolaze. Prvotni cilj mi je popraviti stanje Valčića, koji je pravi motor ekipe, ali njihovo stanje nije još na nivou iz jesenskog dijela sezone".

''Marko Kopljar je sanirao ozljedu, koja ga je mučila tokom prvenstva, a Gal će sigurno biti u sastavu, makar moja je filozofija da igraju samo oni koji su u potpunosti spremni. On je bio i bolestan, tako da od prve minute sigurno neće zaigrati, a koliko ćemo ga koristiti ovisit će o stanju na terenu''.

Veliki problem reprezentacije bila je forma vratara, a pitanje je u kakvom su stanju Pešić i Šego, koji su bili u Švedskoj. ''U posljednjim utakmicama branili su dosta dobro. Slabiji protivnici i pucači nisu pravo mjerilo forme, ali nadam se da im je forma u usponu. Obrana će biti ključ pobjede, a moja filozofija rukometa neće dijeliti igrače na one koji igraju samo obranu ili samo napad. Isto očekujem i od Balića, a on je i sam to zatražio kako bi se što bolje uklopio. Njegove godine jesu otežavajuće okolnosti, ali on je izuzetno inteligentan igrač i sigurno će to nadoknaditi.''

BIJELI LAVOVI

Predstavnik kluba navijača Bijeli lavovi, po prvi puta malo je detaljnije objasnio njihovu ulogu te na koji način će oni u budućnosti nastaviti pružati podršku rukometašima CO Zagreb. "Pozivamo sve ljude da nam se pridruže i da nas podrže u Klubu navijača, ali i na utakmicama. Sve naše akcije radimo u suradnji s klubom, pokrenuti smo na njihovu inicijativu te želimo napraviti atmosferu na utakmicama kakvu igrači zaslužuju. Zlatko Horvat, kapetan Zagreba, počasni nam je član, a svaki član imat će priliku, u suradnji s klubom, dobiti besplatne karte za nadolazeće utakmice".

Novi trener, promjenom filozofije igre, sigurno će puno više očekivati i od Jakova Gojuna, koji će uz obrambene zadaće sigurno imati i više posla u napadu: ''Atmosfera u svlačionici je dobra. Trenira se napornije, ali svi jedva čekamo utakmicu. Veseli me što napokon mogu igrati i u obrani i u napadu jer smatram da to mogu kvalitetno obaviti. Želim igrati u oba smjera, na treneru je da mi omogući priliku, a na meni je da ju iskoristim.''

Ozljeda i bolest mađarskog reprezentativca Gyule Gala, ljubimca zagrebačke publike, otvorila je mogućnost veće minutaže za Slovaka Michala Kopču, koji bi ga trebao na što bolji način zamijeniti. ''Spreman sam za utakmicu i za sve izazove. Radit ću sve što trener od mene zahtjeva, a nadam se da ćemo slaviti u subotu,'' kratak je, na solidnom hrvatskom, bio kružni napadač Zagreba.

Susret protiv rumunjske Constante na rasporedu je u subotu, u 17.30 sati u zagrebačkoj Areni, a igrači i vodstvo kluba pozvali su sve navijače i ljubitelje rukometa da dođu na utakmicu i pruže podršku igračima, kako bi se ove sezone u rukometnoj Ligi prvaka ostvario što bolji rezultat.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 23:46
    pa i ne pratim, zato pitam?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 16:54
    vidi se kolko pratis...ak neznas postoji skupina bijeli lavovi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 16:31
    bijeli lavovi? e za ovo prvi put čujem...
    Obrisan korisnik