Nogomet

Što prije potvrditi ostanak u ligi

Piše:Nikola Vlahović • srijeda, 23.02.2011.
Što prije potvrditi ostanak u ligi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ovaj zimski prijelazni rok u Karlovcu je protekao dosta mirno. Nitko od važnijih igrača nije napustio momčad s Korane i to je ono što je najviše razveselilo trenera Igora Pamića. Tijekom priprema proradio je i napadač Karlo Primorac koji bi trebao biti ubojito oružje momčadi s Korane u nastavku sezone...

Iako je u prostorijama NK Karlovca tijekom zimske pauze bilo određenih turbulencija, Igor Pamić nije dopustio svojim igračima da se opuste te da izgube volju i motivaciju za treninge. Te turbulencije se prije svega odnose na upravu kluba u kojoj je došlo do određenih promjena, a u jednom su trenutku igrači "pukli" te su odbili trenirati.

UČINAK I RASPORED

Jesenski učinak:
6. mjesto na tablici
8 pobjeda
8 poraza
2 remija
Gol razlika: 17:16

Raspored u prva tri kola:
Karlovac - Dinamo
Rijeka - Karlovac
Karlovac - Varaždin

Međutim, sve se riješilo mirnim putem te su igračima isplaćena određena dugovanja, a Pamić je onda mirno krenuo u pripreme. U dosadašnjim prijelaznim rokovima Karlovac je uvijek bio aktivan te bi uspio prodati barem jednog igrača, ali ove zime to se nije dogodilo. Niti jedna službena ponuda nije stigla na stadion pokraj Korane te Pamić na raspolaganju ima sve najvažnije igrače. U jednu ruku to je Pamića razveselilo, ali s druge strane, teška financijska situacija lakše bi se prebrodila da se uspjelo nekoga prodati.

U prvom dijelu sezone Karlovac je igrao dosta promjenjivo te je na kraju zauzeo odlično šesto mjesto. Pamić i njegovi pomoćnici i dalje ističu da je jedini cilj što prije osigurati ostanak u prvom razredu hrvatskog nogometa, a ako se ukaže prilika onda i napasti gornji dio tablice.

Došli/Otišli

Prvi koji je napustio Karlovac bio je veznjak Hajduka Mario Tičinović. Tić je bio na posudbi kod Igora Pamića te se u šest mjeseci nije previše naigrao u dresu Karlovca, što zbog ozljeda što zbog toga jer nije uvjerio Pamića da je igrač koji donosi prevagu. Iako je postojala opcija da se posudba produži na još šest mjeseci, na Poljudu su odlučili vratiti Tičinovića koji bi u Hajduku trebao imati veću minutažu nakon što se prodao Senijad Ibričić.

Nakon Tičinovića sidro je digao i Goran Juroš. Igrač koji može igrati u obrani i veznom redu dogovorio je transfer u austrijski Weiz te je Karlovac napustio čistih papira. Pamić ionako na njega nije računao pa u klubu nisu željeli 25-godišnjaku praviti problema. Vrijeme će pokazati da li su čelnici Karlovca ispravno odlučili u ovom slučaju ili ne, a transfermarkt.de njegovu vrijednost procjenjuje na 300 tisuća eura.

Treći igrač koji više ne stanuje u Karlovcu je Slavko Šipić. 23-godišnjak je u prvom dijelu sezone upisao samo dva nastupa za Pamićevu momčad te je odlučio prijeći u redove drugoligaša Imotskog, gdje bi trebao imati puno veću minutažu.

Tri igrača su otišla iz Karlovca, a tri su i došla. Prvoligaš s Korane angažirao je dvojicu mladih veznih igrača koji su do sada igrali za Novalju, a riječ je Ivanu Zgrabliću i Kristijanu Glavašu, obojica imaju 19 godina. Osim njih, u Karlovac je stigao i napadač Romeo Filipović. 25-godišnjak koji je do sada promijenio već šest klubova, ali se za njega malo čulo. Igrao je za Duisburg, Homberg, Universitate Craiova, Željezničar, Spittal, a jedno vrijeme je nosio i dres škotskog drugoligaša Ayr Uniteda. Pamić je odlučio angažirati Filipovića nakon što se ozbiljnije ozlijedio Enes Novinić.

Trener

Igor Pamić je tip trenera koji priznaje samo rad i ništa drugo ga ne zanima. Za njega je jedino mjerilo ono što igrač pokaže na terenu i zbog toga Karlovac ima dosta dobre rezultate. Svlačionica je samo u njegovim rukama i u Karlovac ne može doći niti jedan igrač za kojeg Paminjo ne upali zeleno svjetlo. Inzistirao je ljetos na dovođenju Edina Husića iz Cibalije te mu je dao sve ovlasti, međutim, kada je Husić počeo igrati "privatne" utakmice brzo je završio na klupi te mu je Pamić izbio mušice iz glave.

Veznjak je tada bio nezadovoljan, skupa s još nekim igračima, a Pamić im je svima poručio da ukoliko smatraju da su prekvalitetni za Karlovac slobodno mogu otići u neki drugi klub. Pamić nije trener koji "plače" jer je ostao bez nekog igrača, a mnogo puta do sada je ponovio da će od igračkog kadra kojeg ima uvijek napraviti solidnu prvu momčad koja se može nositi sa svakim protivnikom u našem prvenstvu. Navijači ga obožavaju te smatraju da je on najjača snaga Karlovca te da je najzaslužniji za to što se u Karlovcu igra prvoligaški nogomet.

Učinkovita realizacija

Tko je god pratio i gledao Karlovac u prvom dijelu sezone vidio je da je realizacija bila najveći problem te momčadi. Vezni red bi složio akciju, ali bi onda u ključnom trenutku sve palo u vodu jer bi izostao onaj zadnji korak, kako od napadača, tako i od ostalih igrača. Međutim, tijekom priprema probudio se Karlo Primorac koji je bio jedan od najboljih igrača u pripremnim susretima te je redovito tresao protivničke mreže. Istina, nije Karlovac imao neke jake protivnike, ali napadaču trebaju golovi da mu vrate samopouzdanje pa taman to bili i golovi protiv niželigaša.

S druge strane, Pamića je zabrinula ozljeda Enesa Novinića, napadača koji puno trči i koji umara suparničke obrane. Stoga je odlučio u klub dovesti Filipovića koji bi trebao dostojno zamijeniti Novinića. Ukoliko napadači Karlovca uštimaju svoje nišanske sprave, momčad s Korane ne bi trebala imati previše problema u nastavku sezone te bi mogla osigurati ostanak u prvoligaškom društvu prije zadnjih kola.

Raspoloženje u svibnju

Karlovac ima jedan jedini cilj, a to je što prije osigurati ostanak. Naravno da će Pamić uvijek inzistirati da momčad bude što bolje plasirana te da igra dobar nogomet. U Karlovcu se nadaju da bi na proljeće netko od igrača mogao zablistati pa da se na ljeto napravi poneki transfer i tako pokrpaju dugovanja igračima. Momčad Karlovca nije skupa i jedan prosječni transfer može riješiti većinu financijskih problema i tako donijeti mir na stadion pokraj Korane.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!