Tenis

Dodig se zagrijava za Nijemce

Ivor Krapac • srijeda, 23.02.2011.
Dodig se zagrijava za Nijemce
Foto: Kristijan Komarica

Uoči reprezentativnog tjedna, sa susretom protiv Njemačke u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, Ivan Dodig probio se u novo ATP četvrtfinale. Treći hrvatski reket izveo je preokret protiv Dudija Sele u osmini finala turnira u Delray Beachu...

Prošlog tjedna u Memphisu nije bilo puno sreće sa ždrijebom, Ivan Dodig je već u osmini finala morao na Juana Martina Del Potra, a nakon što se činilo da će tako biti i u Delray Beachu, s obzirom da je Ivan bio blizu Andyju Roddicku, odustajanje vodećeg američkog tenisača zbog bolesti ipak je otvorilo 26-godišnjem Međugorcu lijepu priliku za novo četvrtfinale na Touru. Hrvatski broj tri ju je i iskoristio, proslavivši 2:6, 6:3 i 6:2 protiv Izraelca Dudija Sele, 91. na svijetu.

Iako 25-godišnji izraelski tenisač ima više iskustva na ATP turnirima, Dodig je ove sezone u boljoj formi, a i bolje je rangiran, na 60. mjestu na svijetu, pa je prvi međusobni susret dočekao s dobrim adutima za pobjedu.

No, prvi dio meča nije se raspleo kako se treći hrvatski reket nadao. Sela je prošao s dva breaka, za 3:2 i 5:2, a nakon što je zaključio set na servisu, u prvom gemu drugog stavio je Dodiga na nove muke. Ivan je na putu do osvajanja tog servis-gema okrenuo 15:40, što je bio dobar uvod u ono što je slijedilo.

26-godišnji Međugorac je u nastavku meča bio čvršći na servisu, bez suočavanja s break-loptom nakon prvog gema drugog seta, a sve je riješio u svoju korist uz break za 5:3 u drugom i 1:0 i 4:1 u odlučujućem setu.

Dodig se ovom pobjedom probio u svoje četvrto četvrtfinale na ATP turnirima, nakon PBZ Zagreb Indoorsa 2009. i ove godine i prošlogodišnjeg Stockholma, a za drugo polufinale na Touru borit će se sa šestim nositeljem, Srbinom Jankom Tipsarevićem, koji je u osmini finala sa 6:2, 6:7(8) i 6:3 nadjačao slovenskog kvalifikanta Blaža Kavčiča.

Ivan će, tako, imati priliku "osvetiti" Ivu Karlovića, kojeg je 26-godišnji Beograđanin svladao u prvom kolu.

ATP Delray Beach, 23.2.2011., osmina finala: Dodig (Hrvatska) - Sela (Izrael) 2:6, 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2011. u 00:09
    ako ovako nastavi, nece bit daleko!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2011. u 23:12
    do kraja godine je najmanje u top30!!
    Obrisan korisnik