Nogomet

Napoli na El Madrigalu, PSV čeka Lille

Mario Glasnović • četvrtak, 24.02.2011.
Napoli na El Madrigalu, PSV čeka Lille
Foto: EPA

Uzbudljive utakmice očekuju nas u uzvratnim susretima šesnaestine finala Europske lige. Nakon što su Porto i CSKA osigurali prolazak u daljnju fazu natjecanja, ostatak klubova u završnim borbama će pokušati osigurati prolaz među 16 najboljih. Iako su neke momčadi kao što su Dynamo Kijev, Bayer Leverkusen i Ajax napravili velik korak u prvim susretima, ostale momčadi svoju šansu tražit će u posljednjih 90 minuta...

Villarreal – Napoli

Najzanimljiviji dvoboj Europske lige biti će između Villarreala i Napolija. Jedini talijanski predstavnik neće imati lak posao na El Madrigalu protiv Žute podmornice. Prvi susret završio je bez pogodaka, no obje ekipe su vrlo optimistične i najavljuju prolazak u osminu finala. Villarrealu će nedostajati ozlijeđeni Marcos Senna te suspendirani Marchena, ali dobra vijest za navijače Villarreala je povratak brazilskog napadača Nilmara.Talijanima će nedostajati samo branič Salvatore Aronica.

Villarrealu će ovo biti jubilarni 100-ti nastup u Europskim natjecanjima, a to je dodatno motiviralo igrače. "Stoti nastup u Europi je nešto posebno. Nadam se da ćemo pred našim navijačima uspjeti proslaviti taj jubilej. Ovo je naša najveća utakmica sezone i dat ćemo sve od sebe za pobjedu." rekao je brazilski napadač Nilmar.

Liverpool - Sparta Prag

Liverpool će dočekati Spartu iz Praga, a očekuje se i nastup naših igrača, Andreja Kerića te Manuela Pamića. Gosti iz Praga pokušat će napraviti iznenađenje, a svoj optimizam temelje na rezultatu iz prve utakmice gdje su remizirali s Redsima. Kod Liverpoola je upitan Gerrard, a Kenny Dalglish neće moći računati na neoporavljene Andyja Carrolla i Daniela Aggera te na Suareza koji nema pravo nastupa u Europskoj ligi.

"Zadnjih par tjedana imali smo nekoliko dobrih nastupa, a nadam se da ćemo dobro odigrati i protiv Sparte. Europska liga je sjajno natjecanje i dobra prilika za nas da osvojimo neki trofej ove sezone", optimističan je stoper Redsa Martin Škrtel.

PSV - Lille

Vodeće momčadi u svojim ligama, Lille i PSV, svoje snage odmjeriti će na Philips Stadionu u Eindhovenu. Iako je iz prvog susreta (2:2) zadovoljniji izašao PSV, Lille je momčad koja uvijek ide na pobjedu, a to dokazuju igrama u domaćem prvenstvu. Od 24. listopada imaju samo jedan poraz, a on je došao baš pred utakmicu s PSV-om, u nedjelju su izgubili od Montpelliera u gostima.

Trener PSV-a, Fred Rutten, smatra da su sve momčadi u ovom dijelu natjecanja podjednake: "Nema previše razlike u kvaliteti među momčadima koje su prezimile. Mislim da će presuditi detalji kao što su ozljede i forma igrača, no očekujem da ćemo proći dalje."

Stuttgart - Benfica

Zanimljiv susret odigrat će se između Stuttgarta i Benfice. Švabe će pokušati spasiti sezonu pobjedom protiv Portugalaca, a u prilog im ide činjenica da Benfica nije zabilježila pobjedu na njemačkom tlu u zadnjih 18 utakmica. Stuttgart je postigao važan gol u gostima, bilo je 2:1 za Benficu, te će i u ovome susretu pokušati postići pogodak koji bi ih odveo u osminu finala.

Benfica također računa na Stuttgartovo otvaranje, a i način na koji igraju portugalski prvaci, iznimno atraktivan i efikasan nogomet, jamči nam zanimljivu utakmicu. "Način na koji igramo ne dozvoljava nam da razmišljamo o remiju protiv Stuttgarta. Siguran sam da ćemo postići pogodak u ovome susretu," rekao je trener Benfice Jorge Jesus.

Manchester City - Aris

Građani su preživjeli "pakao" u Grčkoj, te najavljuju sigurnu pobjedu protiv Arisa. No Grci su iznimno neugodna momčad što su i pokazali protiv daleko kvalitetnijih momčadi kao što su Atletico Madrid i Bayer Leverkusen. Posebno će ih pamtiti aktualni osvajači Europske lige, Atletico Madrid, koje je Aris pobijedio u Madridu rezultatom 3:2.

Roberto Mancini je najavio tešku utakmicu zbog brojnih ozljeda i umora igrača. Upitni su Richards i Milner, no trener Cityja očekuje pobjedu pred domaćom publikom: "Nadam se pobjedi pred našim navijačima, no trebamo biti oprezni. Aris je znao iznenaditi, a i prošli su vrlo tešku grupu. Ovo će biti sasvim drukčija utakmica od one u Grčkoj, travnjak će biti vrlo dobar te se nadam dobrom rezultatu."

Europska liga, šesnaestina finala:
Zenit – Young Boys, 17:00
Bayer Leverkusen – Metalist, 19:00
Liverpool – Sparta Prag, 19:00
PSV – Lille, 19:00
Spartak M. – Basel, 19:00
Sporting – Glasgow Rangers, 19:00
Ajax – Anderlecht, 21.05
Braga - Lech Poznan, 21.05
Dynamo Kijev - Bešiktaš, 21.05
Manchester City - Aris, 21.05
PSG - BATE Borisov, 21.05
Stuttgart - Benfica, 21.05
Twente - Rubin Kazan, 21.05
Villarreal - Napoli, 21.05

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • žac24.02.2011. u 10:54
    zenit 1,many city 1,liverpool 1,valda ;)
    žac
  • Obrisan korisnik24.02.2011. u 10:40
    Go Ajax, PSG i Stuttgart!!!
    Obrisan korisnik