Tenis

Dodig bez drugog polufinala

Ivor Krapac • petak, 25.02.2011.
Dodig bez drugog polufinala
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig nije došao do drugog ATP polufinala u sezoni i karijeri. Ovogodišnji pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa zaustavljen je u četvrtfinalu Delray Beacha, na Floridi - jačim se pokazao šesti nositelj, Srbin Janko Tipsarević...

Za razliku od prvog, odigranog početkom veljače u Zagrebu, drugo ovogodišnje četvrtfinale na Touru nije donijelo pobjedu Ivana Dodiga. Na zagrebačkom Indoorsu Dodig je u borbi za polufinale u hrvatskom ogledu prošao Ivana Ljubičića, dok se u Delray Beachu ispriječio šesti nositelj Janko Tipsarević, koji je sa 7:6(0) i 6:1 drugi put ove godine došao među posljednja četiri na nekom ATP turniru. Prvo polufinale igrao je u prvom tjednu sezone u Chennaiju, kada ga je zaustavio Xavier Malisse.

Treći četvrtfinalni poraz

Dodigu je ovo bilo ukupno četvrto četvrtfinale na ATP turnirima, a Tipsarević mu je nanio treći poraz. Prethodna dva dogodila su se u hrvatskim dvobojima, 2009. na zagrebačkom Indoorsu protiv Marija Ančića i lani u Stockholmu protiv Ivana Ljubičića.

26-godišnji Beograđanin, 52. tenisač svijeta, ovog je tjedna bio jači od oba hrvatska aduta na Floridi. U prvom kolu je u dva tie-breaka svladao Ivu Karlovića, dok je prvi korak prema pobjedi nad Dodigom napravio s čistih i glatkih 7:0 u tie-breaku prvog seta. S obzirom da dotad nije bilo break-lopti na bilo kojoj strani, teško se moglo očekivati da će Tipsarević zaključiti prvu dionicu meča baš tako uvjerljivo, u samo sedam poena.

Početak drugog seta donio je najveću priliku 26-godišnjeg Međugorca da oduzme servis šestog nositelja, tri break-lopte u prvom gemu, a nakon što je Tipsarević to izvukao, stvari su vrlo brzo krenule u njegovom smjeru. U drugom gemu drugog došao je do prvog breaka u meču, da bi kod vodstva od 4:1 breaknuo ponovno i potom zaključio meč na svojem servisu.

Srbina u subotu u polufinalu očekuje dvoboj s Japancem Keijem Nishikorijem, koji je prošao četvrtfinale sa 6:7(5), 6:2 i 6:4 protiv američkog kvalifikanta Ryana Sweetinga, dok će se Dodig otputiti prema Zagrebu, gdje će se pridružiti reprezentativnim suigračima uoči prvog ovogodišnjeg nastupa u Davis Cupu. Idućeg vikenda u Dvorani II Doma sportova na rasporedu je prvo kolo Svjetske skupine protiv Nijemaca.

ATP Delray Beach, 25.2.2011., četvrtfinale: Tipsarević (Srbija, 6) - Dodig (Hrvatska) 7:6(0), 6:1, Nishikori (Japan) - Sweeting (SAD, Q) 6:7(5), 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios26.02.2011. u 12:41
    On je, budimo skreni, ako želi bit top 30 ili 20, trebao osvojiti ovaj turnir, a imao je dobru priliku zbog ždrijeba...zašto ga nebi osvojio? Al dobro, nije da nazaduje...samo morat će počet pobjeđivat igrače tipa Tipsarević, Kohlschreiber, Lopez, Mayer pod normalno...jer inače niš od projekta...
    rios
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 01:33
    steta zbog ovog poraza..ne moze si ovo dopustit ako cilja na top 50 ove sezone a poslije i bolje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 00:32
    drž se ti klađenja najbolje.. tu su pravi znalci..Svi o svemu
    Obrisan korisnik
  • zovche26.02.2011. u 00:03
    dovoljno govori koliki nam je bake teniski znalac... samo naprijed
    zovche
  • Obrisan korisnik25.02.2011. u 23:54
    ma da strašan turnir pa pogledaj ko igra u polufinalu nemojte bit smješni
    Obrisan korisnik