Košarka

Anzulović: "Pokazali smo previše panike"

Iz Draženovog doma:Ivor Krapac • nedjelja, 27.02.2011.
Anzulović: "Pokazali smo previše panike"
Foto: Ivan Lacković

Posao nije bio lak, s druge strane bila je momčad kojoj ne nedostaje iskustva, ali Cibona je došla do željenog u 22. kolu NLB lige u Draženovom domu. Bez obzira na probleme koji su pratili njegovu momčad prije nekoliko dana, kada je jedva prikupio petoricu za trening, Dražen Anzulović na kraju je mogao biti zadovoljan pobjedom - no, nije bježao od stvari koje nisu bile dobre...

Bilo je jako "čupavo", u prvih 20 minuta Igokea je držala stvari pod svojom kontrolom, no Cibona je pokazala dovoljno borbenosti i želje da obrani domaći teren u novom nastupu u regionalnoj ligi. Momčad Slobodana Klipe došla je u Zagreb po pobjedu, gostujući trener to nije skrivao nakon utakmice, a bez obzira na poteškoće u igri, Cibosi im nisu dopustili da je i uzmu.

"S obzirom na probleme koje smo imali ovog tjedna, mogu biti zadovoljan pobjedom i željom igrača koju su prikazali u drugom poluvremenu", osvrnuo se Dražen Anzulović nakon utakmice: "No, vidjeli ste strah, zapravo paniku od imperativa pobjede protiv Igokee - oni imaju iskustvo, znali smo da će biti problema ako im ne nametnemo svoj ritam".

Vezane vijesti

"Angažman je za pohvalu, igra baš i ne. Ne znam odakle ta panika, strah u driblingu, u svemu, igrali smo bez ideje", dodao je Zula: "Mislim da smo sada i teoretski osigurali ostanak, to je pozitivno, igrači su se trudili i dali koliko su mogli, a vjerujem da će s povratkom u normalni trenažni proces i igra biti bolja".

Gordan Giriček je pao u formi, vidjelo se to i ove nedjelje, sa samo četiri poena i isto toliko izgubljenih lopti (doduše, i pet asistencija), Anzulović je toga svjestan, ali i strpljiv: "Nije u ritmu, danas je prvi put pokazao nesigurnost, dosad je bio najsigurniji u kontroli lopte - no, dao nam je puno u nekim utakmicama, u gostima kod Širokog i u Ljubljani, očekujem ga takvoga i u budućnosti".

"Za pohvalu je što je Radošević igrao bez treninga, Vragović sa slomljenim nosom, a i Lalić je htio igrati, no izbacila ga je ruptura prepona", nastavio je trener Cibosa, kojem je ove nedjelje jako puno značilo odlično izdanje Ante Krapića. Anzulović to nije skrivao.

"Izuzetno sam zadovoljan kako se odnosi prema svim obavezama, to mu se vraća kroz kvalitetu igre. Da ste nekom prije koji mjesec rekli da će Krapić biti najbolji igrač Cibone, vjerujem da bi se svi nasmijali - no, daje tonus ekipi, bori se i to mu se vrati s ovakvim nastupom".

Do kraja lige ostala su četiri kola, a kako je kazao Zula, Cibosima je cilj dati maksimum u svakom: "Namjeravamo se boriti za sve pobjede do kraja, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Dečki se žele boriti, to su i pokazali u drugom poluvremenu danas, ali radili smo neke greške koje su bile neobjašnjive, neshvatljivo gubili neke lopte. Rekao sam igračima da ne razumijem zbog čega taj strah, neka se igraju košarke, ne shvaćam čega se boje - želim da budu odgovorni za ekipu, za suigrača, onda nije problem i ako se napravi greška".

Igokein trener Slobodan Klipa žalio je zbog pada u drugom poluvremenu: "Nisam omalovažio Cibonu, radi se o europski vrijednom klubu koji zaslužuje poštovanje, ali ovdje smo došli pobijediti i na početku smo bili dobri. No, u drugom dijelu se nismo prilagodili kriteriju suđenja, svirali su nam puno faulova na agresivnoj obrani kakvu smo željeli igrati, Cibona je šutirala jako puno slobodnih bacanja i to je prvenstveno razlog što smo pali".

"I mi imamo svoje poteškoće, možda ne kao Cibona, ali kad vidim naš roster, ima podudarnosti. Mijenjali smo sastav u tijeku lige, prate nas i ozljede i drugi problemi, poput izostanka Harveyja kojeg nema zbog toga što mu je umro brat - vjerojatno su ti problemi razlog za lošiju igru", zaključio je Klipa.

NLB liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

22. kolo

ČEZ Nymburk73:59Široki Brijeg
Krka92:64Zadar
Vršac88:66Crvena zvezda
Cedevita97:102Zagreb
Budućnost VOLI70:71Petrol Olimpija
Cibona78:68Igokea
Partizan80:64Radnički
1Partizan 188+278
2Krka 179+129
3Petrol Olimpija 179+124
4Budućnost VOLI 1511+82
5Zagreb 1511+37
6Cedevita 1412+56
7Vršac 1412+7
8ČEZ Nymburk 1214-45
9Radnički 1214-89
10Široki Brijeg 1214-143
11Igokea 1115-32
12Cibona 1016-111
13Crvena zvezda 818-141
14Zadar 719-152

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.02.2011. u 08:32
    samo playa treba nabavit ostatak ekipe je dobar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.02.2011. u 01:13
    tanak i kratak roster,realno ovo bi mogla biti sezona kada ce cibona izgubiti sve...euroligu,sponzore,mladu i talentiranu ekipu koju forsiraju zadnje dvije godine
    Obrisan korisnik
  • vlacng28.02.2011. u 00:19
    ne moze trener sam pobijediti, no s ovakvim igracima on izvlaci maximum
    vlacng
  • Ivo.Sanader27.02.2011. u 22:19
    Trener koji zna, to je ono što je trebalo Ciboni, sad su ga i dobili.Mislim da će ih Anzulović izvesti napravi put.
    Ivo.Sanader