Tenis

Čilić: "S ovom ekipom najviše uživam"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 28.02.2011.
Čilić: "S ovom ekipom najviše uživam"
Foto: Bruno Karadža

Hrvatska reprezentacija će ovog tjedna otvoriti još jednu godinu u Svjetskoj skupini Davis Cupa, devetu u posljednjih deset sezona, a ujedno i nastaviti niz domaćinstava u ovom natjecanju. Vikend donosi ogled s Njemačkom u prvom kolu u Zagrebu, osmi uzastopni domaći susret Hrvatske, a za početak tjedna, izbornik Goran Prpić i reprezentativci otkrili su što očekuju protiv gostujuće momčadi...

Nakon prošlogodišnjeg četvrtfinalnog poraza od Srbije u Splitu, hrvatska Davis Cup reprezentacija je ponovno na okupu. U Zagrebu su već počeli trenirati Marin Čilić, Ivan Dodig, Antonio Veić i Nikola Mektić, jedini u ovom kvartetu koji prošlog tjedna nije nominiran za nastup, čeka se još Ivo Karlović, koji je na putu iz SAD-a, a do petka će biti dovoljno vremena da se svi prilagode i pripreme za ono što ih čeka u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova.

Čilić je izgubio u oba dosadašnja susreta s Florianom Mayerom, lani u Wimbledonu i nedavno u četvrtfinalu zagrebačkog Indoorsa, a glavni razlog za takav rasplet, kaže, nije bio u Nijemčevoj igri: "I prvi i drugi meč što sam igrao protiv njega nije bilo bajno s moje strane, dok je on oba puta odigrao prilično konstantno".

"No, u Zagrebu sam barem našao taktički najpametniju igru za njega, što me veseli, tada je stvar bila samo u tome da pronađem i sitnice u igri - sada se osjećam bolje, vjerujem da se stvari mogu okrenuti".

"Jučer smo već odradili jedan trening, teren je dobar, zadovoljni smo, napravili smo sve da uvjeti budu kako naši igrači žele", kazao je izbornik Goran Prpić najavljujući susret koji će se odigrati na dvoranskoj tvrdoj podlozi: "Mislim da smo na dobrom putu da taktički složimo sastav da bude u našu korist - uspjesi Ivana i Marina u zadnja dva-tri tjedna vraćaju optimizam u naše razmišljanje, imamo vjeru da možemo dobiti ovaj susret".

Marin Čilić kao prvi i Ivan Dodig kao drugi igrač za singl - forma i renking sugeriraju da će Prpić u četvrtak objaviti ovakav sastav, izbornik je priznao da je takva pretpostavka na dobrom tragu, dok kod Nijemaca u singlu očekuje njihova dva najbolje rangirana tenisača: "Kohlschreiber bi trebao biti siguran, a što se Mayera tiče, njegov omjer s Marinom je pozitivan i pretpostavljam da će računati s tim".

Kao i u proteklih nekoliko susreta, na Čiliću će biti najviše odgovornosti u hrvatskoj potrazi za pobjedom. "Drago mi je što smo se okupili pred domaćom publikom, s ekipom s kojom uvijek najviše uživam", rekao je prvi hrvatski reket: "Veseli me što sam u zadnja dva tjedna u kojima sam bio u akciji igrao odlično, u Rotterdamu i Marseilleu ostvario sam nekoliko lijepih pobjeda, samopouzdanje se vratilo, igra je bolja i mislim da će biti dobro sada i na narednim turnirima".

Dodig je u Zagreb došao nakon prošlotjednog četvrtfinala Delray Beacha, a na tom turniru igrao je i parove s Ivom Karlovićem, uz poraz sa 7:6(1) i 7:6(3) u korist Benjamina Beckera i Michaela Kohlmanna, dvojice Nijemaca kojih neće biti u Zagrebu: "Mislim da smo odigrali dobro s obzirom da smo zajedno igrali prvi put, naravno da to nije lako jer treba uigrati puno stvari. Bili smo ravnopravni našim suparnicima, izgubili u dva tie-breaka, ali sve u svemu, zadovoljan sam".

S obzirom da Čilić rijetko igra parove, ne bi bilo neočekivano da Ivan i Ivo u subotu ponovno budu u akciji protiv jednog njemačkog dvojca...

"Ovaj susret nam je bitan jer smo na osmoj poziciji na rang-listi reprezentacija, bili smo postavljeni kao nositelji, važan je i za narednu godinu zbog tog poretka. Nadam se da će atmosfera biti vrhunska i da će nam tribine dati krila", dodao je Marin: "Nijemci znaju biti teški protivnici, ali nadam se da će sve proći odlično za nas".

Ivan Dodig ponovno će igrati u glavnom hrvatskom gradu, gdje je početkom veljače na PBZ Zagreb Indoorsu uzeo prvi ATP naslov u karijeri - ovog puta neće biti Ledena, igrat će se u Dvorani II, no i iz nje ima dobre uspomene: "Prva pobjeda na ATP turniru, protiv Andrejeva, bila mi je u Maloj dvorani, tada nije bilo puno ljudi, ali ako budu ispunjenije tribine to može biti samo pozitivno - manja dvorana je zvučnija i nama igračima bi to moglo više pomoći".

"Osjećam se odlično, spremni smo i kao ekipa, imamo teškog protivnika s kvalitetnim igračima, ali mi svi igramo dobro. U boljoj smo formi nego u prošlih par mjeseci", dodao je Dodig: "Svjesni smo da igramo protiv dobre ekipe koju možemo dobiti, ali meč je otvoren, svaka sitnica može značiti puno".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!