Tenis

Otvara Čilić, Dodig drugi

Ivor Krapac • četvrtak, 03.03.2011.
Otvara Čilić, Dodig drugi
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić i Florian Mayer će u petak u 13 sati otvoriti susret Hrvatske i Njemačke u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Nakon njih, prvog dana u akciji će biti Ivan Dodig i Philipp Kohlschreiber...

Kako je nakon ždrijeba priznao Goran Prpić, nije bilo puno dvojbi u izboru igrača s kojima će Hrvatska od petka do nedjelje pokušati proći u četvrtfinale Davis Cupa. Marin Čilić bio je igrački neupitan, jedina dvojba bila je prehlada koja ga je jako mučila u ponedjeljak i utorak, forma Ivana Dodiga dala mu je prednost pred Ivom Karlovićem, dok su Dodig i Karlo ionako bili najlogičniji izbor za subotnje parove.

Prpić nije iznenadio, a ni s njemačke strane nije bilo ništa neočekivano s nominacijama. Patrik Kühnen je za singl odabrao Philippa Kohlschreibera i Floriana Mayera, a za meč parova Christophera Kasa i Philippa Petzschnera. Jedina prava dvojba bila je tko će igrati prvi - zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvukao je ime Marina Čilića, što je značilo da će prvi hrvatski reket i njemački broj dva Florian Mayer otvoriti zagrebački vikend.

Iza tog meča, koji će početi u jedan popodne, zaigrat će Dodig i Kohlschreiber, u subotu u 15 sati na redu su parovi, a u nedjelju u podne posljednji dan, kojeg će otvoriti prvi reketi reprezentacija, Čilić i Kohlschreiber. Za kraj, u akciji će biti Dodig i Mayer, no dakako, treba dodati da su u subotu i nedjelju moguće i izmjene nominiranih na današnjem ždrijebu, ovisno o kretanju susreta nakon petka.

Želja Gorana Prpića se, tako, ispunila. Hrvatski izbornik priznao je da bi radije htio da Čilić u petak igra prvi, a preokrene li Marin trend u međusobnim susretima s Mayerom, s 2-0 u Nijemčevu korist, Ivan Dodig bit će rasterećeniji protiv Kohlschreibera.

Hrvatska - Njemačka, 1. kolo Svjetske skupine Davis Cupa:

Petak (13 sati): Čilić - Mayer, Dodig - Kohlschreiber.

Subota (15 sati): Dodig/Karlović - Kas/Petzschner.

Nedjelja (12 sati): Čilić - Kohlschreiber, Dodig - Mayer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • TATA_svih_očeva03.03.2011. u 19:36
    Ono što si napisao često se može čuti na dobrom dijelu naših portala....Mi ti iskreno "pojasnišmo" jer očito ima mnogo onih koji misle u skladu sa napisanim... P.S. Jel ti znaš uopće što znači riječ POLTRON, eksperimentatoru sa sportnet-a?
    TATA_svih_očeva
  • Obrisan korisnik03.03.2011. u 19:19
    ha ha, koji poltroni....bil je to mali eksperiment jer sam za ovaj isti komentar u utorak dobil 12 pluseva!!! AJMO MARINE, IVANE, IVO I ANTONIO!!!
    Obrisan korisnik
  • TATA_svih_očeva03.03.2011. u 19:16
    @dinamo82 Jesi čuo onu "srebrena Bosno kolijevko naša"??Povijesna hrvatska zemlja-BOSNA....Iz BiH dolaze mnogi značajni Hrvati,samo što ljudi dolje ne trpe AVNOJ-ske granice, pa odbijaju tu umjetnu BiH...Hrvati su jedinstveni, a tako bi trebali biti i hrvatski krajevi, a ovi momci su ponos nacije... [više na forumu]
    TATA_svih_očeva
  • Obrisan korisnik03.03.2011. u 13:53
    nema ti tu prijatelju Bosne. Međugorje=Hercegovina=većinski hrvatski kraj. i igraju za zastavu i grb koji oni vole, hrvatski, ne za oni stolnjak što izgleda kao reklama za varta baterije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.03.2011. u 13:44
    A zašto Bosna i Hercegovina igra protiv Njemačke u Zagrebu?
    Obrisan korisnik