Tenis

Ančić se oprašta u subotu

Ivor Krapac • četvrtak, 03.03.2011.
Ančić se oprašta u subotu
Foto: Kristijan Komarica

Nakon nedavno objavljenog kraja teniske karijere, Mario Ančić u subotu će se oprostiti od hrvatske Davis Cup reprezentacije, za koju je igrao od 1999. do '09. godine. Posljednji nastup ubilježio je preklani u prvom kolu Svjetske skupine protiv Čilea u Poreču, a oproštaj će se dogoditi u Zagrebu, gdje je '99. protiv Portugala igrao prvi puta...

Iza meča parova u susretu Hrvatske i Njemačke u prvom kolu Svjetske skupine, u kojem su za Hrvatsku nominirani Ivan Dodig i Ivo Karlović, a za Nijemce Christopher Kas i Philipp Petzschner, svjetla pozornice u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova bit će na Mariju Ančiću, koji će se malom svečanošću oprostiti od natjecanja u kojem je igrao deset godina.

Subotnji parovi su na rasporedu u 15 sati, a nakon što završe, započet će ceremonija kojom će Ančić zaključiti svoju reprezentativnu karijeru. Na neki način, Mario će time zatvoriti krug s obzirom da su problemi sa zdravljem koji su mu obilježili karijeru započeli baš protiv Njemačke, prije četiri godine u prvom kolu Svjetske skupine u Krefeldu, kada je igrao s težim oblikom mononukleoze koja mu je dijagnosticirana tek nakon toga.

Nekadašnji sedmi tenisač svijeta, koji je s reprezentacijom 2005. u Bratislavi slavio Davis Cup naslov, uz pobjedu nad Michalom Mertinakom u odlučujućem petom meču finala protiv Slovaka, oprostit će se nakon meča parova, u kojima je u reprezentativnom "dresu" dao jako puno. Ponajprije na putu do titule, u sezoni u kojoj je u kombinaciji s Ivanom Ljubičićem bio na 4-0, a sveukupno, s Ljubom, Ivom Karlovićem i Marinom Čilićem, na 8-2.

Omjer pobjeda i poraza u singlu bio mu je 13-11, u "živim" mečevima 8-8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2011. u 23:53
    misliš Mario :).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.03.2011. u 20:56
    kako ti pehovi mogu obilježiti karijeru i život. Da se nije dogodillo to što je, slika tenisa danas bila bi drugačija. Mislim da bi u mnogim stvarima pretekao Gorana. Hvala ti na svemu, Marine!
    Obrisan korisnik