Tenis

Čilić: "Stopostotno sam spreman"

Ivor Krapac • četvrtak, 03.03.2011.
Čilić: "Stopostotno sam spreman"
Foto: FaH

Goran Prpić imao je samo jednu pravu dvojbu uoči odabira igrača koje će u četvrtak nominirati za susret s Njemačkom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, od petka do nedjelje u Zagrebu. Dvojba nije bila izazvana vaganjem koliko bi tko mogao pomoći ovog vikenda u Dvorani II Doma sportova, već zdravstvenim problemima Marina Čilića - no, srećom, prvi hrvatski reket oporavio se od prehlade i jake grlobolje...

Otkako se Goran Prpić 2007. godine vratio na klupu hrvatske Davis Cup reprezentacije, dogodilo se dovoljno poteškoća sa zdravljem igrača da je izbornik naučio na oprez nakon svakog, pa i najmanjeg problema. Prehlada Marina Čilića nije bila dobra vijest, no nakon što se u ranijem dijelu tjedna štedio koliko je mogao, prvi hrvatski reket očito se oporavio na vrijeme za početak susreta, u petak u 13 sati protiv Floriana Mayera.

"Danas izgleda sjajno, mučio sam se nekoliko dana, no u prošla dva dana sam trenirao kako treba. Sada sam stopostotno spreman", kazao je Čilić nakon ždrijeba, dodajući da mu ne čini preveliku razliku igrati prvi ili drugi prvog dana susreta: "U posljednjih nekoliko nastupa u reprezentaciji sam uglavnom čekao, no sasvim mi je svejedno - možda će Ivanu biti lakše ako uzmemo prvi bod, mogao bi biti opušteniji u drugom meču".

Patrik Kühnen, njemački izbornik: "Nije me iznenadio ždrijeb, očekivao sam ovakav petak. Čilić je hrvatski broj jedan, a Dodig je posljednjih tjedana nanizao jako dobre rezultate, u Zagrebu je uzeo naslov u finalu protiv Berrera".

"Do danas nisam znao da Čilić ima problema sa zdravljem, odigrao je sjajan turnir u Marseilleu i ima iskustva u Davis Cupu. No, pretpostavljam da je zdrav jer inače ne bi bio nominiran".

Za željeni prvi bod, Marin će morati pobijediti Floriana Mayera, protiv kojeg ima zaostatak od 2-0 u međusobnom omjeru. "Zadnji put kad smo igrali, na Zagreb Indoorsu, došao sam do taktike koja je bila drugačija nego kada smo se sreli lani u Wimbledonu. U drugoj fazi meča u Zagrebu sam to počeo i provoditi na terenu, gledao sam ga i na jednom turniru iza toga, nadam se da ćemo do sutra pronaći način kako je najbolje protiv njega", najavio je prvi hrvatski reket, dodajući da se sada osjeća igrački bolje nego prošlog mjeseca na ATP turniru u glavnom hrvatskom gradu.

Goran Prpić istaknuo je da mu je Čilićevo zdravlje bilo jedina ozbiljna briga: "Imao sam neke dvojbe nakon turnira u Zagrebu, no nakon Marseillea je sva dvojba nestala. Marin ne bi bio prijavljen danas jedino da nije potpuno zdrav, tu je postojala mogućnost da bude drugačije".

Hrvatski izbornik dodao je da je zadovoljan ishodom ždrijeba. Iako je, prije nego je izvukao ime Marina Čilića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao da ima više sreće u ljubavi nego s kockom, ovog puta nije ispalo tako: "Bit će bitno doći u vodstvo od 1-0, a ždrijeb govori da mi imamo veću šansu za to - uvijek kažem da sam zadovoljan, ali ovog puta mi je bila želja da Marin otvori ovaj susret".

Florian Mayer: "Dvaput sam dobio protiv Čilića bez izgubljenog seta, ali ovo će biti drugačiji meč. Sada igramo u momčadskom natjecanju, Marin će imati publiku iza sebe, očekujem težak posao sutra".

Ivan Dodig i Philipp Kohlschreiber će, tako, biti drugi na redu u petak, s čime je drugi hrvatski reket bio zadovoljan. "Meni je puno bolje igrati drugi meč - nakon dolaska iz SAD-a, imao sam problema sa spavanjem, poslijepodne se osjećam bolje nego u jutarnjim satima", rekao je Dodig: "Ovo će mi biti prvo iskustvo da igram 'živi' meč u Davis Cupu, ne bih mogao reći da sam opušten kao na bilo kojem turniru, ali s dobrim početkom sezone imam dosta samopouzdanja i vjerujem da će mi to puno pomoći u ovom meču".

Ivo Karlović ovog puta nije bio nominiran za singl, no bit će u akciji u subotu, u paru s Dodigom, protiv Christophera Kasa i Philippa Petzschnera: "Neće nam biti lako, igraju odlično u dublu, ali Ivan i ja smo igrali skupa u Delray Beachu i izgledalo je dobro, izgubili smo dosta nesretno", prisjetio se Karlo startnog poraza protiv još jedne njemačke kombinacije, Benjamina Beckera i Michaela Kohlmanna, na prošlotjednom ATP turniru na Floridi.

"Vjerujem da ćemo imati priliku dobiti meč iako će oni biti dosta veliki favoriti", zaključio je Ivo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!