Nogomet

"Rezultati su plod zavidne razine angažmana"

Borna Rupnik • petak, 04.03.2011.
"Rezultati su plod zavidne razine angažmana"
Foto: Sandro Donda

Dinamo će svoju prvu proljetnu utakmicu na Maksimiru odigrati protiv Slaven Belupa, a trener Vahid Halilhodžić osvrnuo se na snagu protivnika, zdravstveno stanje svojih igrača te odličan obrambeni učinak aktualnog prvaka države...

Ova će subota donijeti i Dinamovu maksimirsku premijeru u 2011. godini. S druge strane terena stajat će koprivnički prvoligaš, koji trenutačno drži deseto mjesto na tablici.

Francuska

Vahid Halilhodžić bio je upitan i o napisima u francuskim medijima, koji su prenijeli njegove izjave da bi se volio vratiti u tamošnji nogomet. "Namjeravam se jednog dana vratiti u Francusku, i raditi i živjeti tamo. Znam da biste voljeli znati kada će to biti", završio je Dinamov trener.

Vahid Halilhodžić, strateg Dinama, dočekuje Slaven Belupo s punim poštovanjem: "To je ekipa koja u okvirima hrvatskog nogometa igra kvalitetno. Imaju neke dobre pojedince, poput Aljoše Vojnovića, koji jednim potezom može napraviti razliku. Organizirani su i dobri tehničari".

"Mi moramo biti maksimalno pažljivi jer sam svojom agresivnošću mogu stvoriti probleme. Oni će se uglavnom čvrsto braniti, a po lošem terenu teško ćemo igrati svoju kombinatornu igru. Osim toga, sve hrvatske momčadi dolaze u Maksimir napraviti podvig", kaže Vahid Halilhodžić.

No, na raspolaganju mu opet neće biti nekoliko igrača. Osim Filipa Lončarića i Sammira, to su još Šime Vrsaljko, koji je usprkos izostanku bolova još uvijek na mirovanju, zatim stoperi Igor Bišćan i Tomislav Barbarić, koje čekaju dodatni pregledi. Mathias Chago je u procesu "hvatanja" prave tjelesne spreme za nastup, a Leonard Mesarić je bio na operaciji ruke.

Dvije akcije

Dinamo je pokrenuo humanitarnu akciju pod nazivom Zajedno za legende Dinama, u sklopu koje će osnovati zakladu čiji će cilj biti pomoći svim igračima koji su u prošlosti branili boje maksimirskog sastava, a danas su u teškoj financijskoj situaciji. Stoga su svi pozvani na proljetne Dinamove utakmice jer će sav prihod biti doniran u tu svrhu. "Više nema samo priče, Dinamo će uložiti prvih milijun kuna i vjerujemo da to neće biti privremeno nego trajno rješenje. Sami igrači će određivati kriterije kako će se taj novac dijeliti".

Osim toga, ukoliko Dinamo prođe u finale Kupa, gost zagrebačke momčadi bit će hrvatski branitelj Tihomir Purda i njegova obitelj. Njima će biti darovan sav prihod s tog dvoboja.

Halilhodžić unatoč tome ne odustaje od visoko postavljenih ciljeva: "Postavio sam pred igrače zahtjev da na proljeće moramo ostvariti što više pobjeda, pomogućnosti sve. Tako ulazimo u svaki dvoboj sa željom, a tako se gradi samopouzdanje. Svi mi se žele nametnuti i pokazuju zavidnu razinu angažmana. Rezultati su plod toga. Od trenutka kada sam došao igrači pokazuju volju i htijenje".

"A mene se smjenjuje nakon svakog remija, iako nijedna momčad ne pobjeđuje uvijek, bez obzira kakav favorit bila", dodao je.

Pokušao se prisjetiti potom kada je zadnji put neka njegova momčad primala tako malo pogodaka kao ovaj Dinamo: "Imao sam dobru statistiku i s Obalom Bjelokosti. Rijetko gubim utakmice s tri pogotka razlike, kao što je bio slučaj protiv Villarreala, to je jedini susret u kojem se Dinamo raspao".

"Uvijek tvrdim, ako se već mora izgubiti, neka se izgubi u okolnostima koje ostavljaju nadu da će u sljedećem susretu biti bolje. Kod mene nema da se dignu ruke kada se gubi utakmica. I u današnjem nogometu bez dobre obrane nema kontinuiteta rezultata", nastavio je Vahid Halilhodžić.

Za kraj je zaključio: "Kod mene svaki igrač zna koji mu je opis posla. Bekovi pomažu napadu kada odrade svoje obrambene zadatke. Još moramo poboljšati efikasnost, u domaćem prvenstvu to još može proći, ali negdje drugdje možda neće".

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • TATA_svih_očeva05.03.2011. u 23:57
    činjenica je da nijedan trener nije tako dočekan od strane medija kao Halilhodžić...Što se tiče kritike u tekstovima-nema je. Napiše se ponešto o neslaganju s Mamićem, ali neke izravne kritike na rad Vahida nema osim rijetkih iznimki....Druge se omalovažavalo i dok su bili u boljim rezutatima nego... [više na forumu]
    TATA_svih_očeva
  • Obrisan korisnik04.03.2011. u 20:58
    nisi u pravu, pisalo se je vise puta da bi moglo doci do njegove smjene, da igraci to traze, da nije u dobrim odnosima sa mamicima i slicno...vaha samo tako nastavi, dinamo vec dugo nije bio toliko kvalitetan...
    Obrisan korisnik
  • free2le04.03.2011. u 17:21
    o smjeni Valihodžića ćitam samo kad je on spominje... Nesićan se da san igdi pročita neki kritički članak o njegovo radu, dapače malo koji trener je ima toliko afirmativnih tekstova o sebi a svaki njegov intervju počinje kako ga novinari smjenjuju... odakle ta paranoja dolazi?? ili samo priprema... [više na forumu]
    free2le
  • Obrisan korisnik04.03.2011. u 14:44
    Bravo za humanitarne akcije! Drago mi je da se konačno okrenulo legendama, a pogotovo mi je drgo zbog gospodina Purde koji je proživio nešto što nitko ne bi trebao. Što se tiče utakmice, očekujem čistu pobijedu iako će nam teren opet biti glavni neprijatelj uz dužno poštovanje prema Slaven Belupu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2011. u 14:38
    Treba tog Slavena zgaziti s 5 razlike i nek ga Osijek preskoči na tablici. A i smirili bi se duhovi i kritiziranja i igre i Vahe i svega ostaloga. Ajmo plavi!!!
    Obrisan korisnik